Audi Banden

Audi banden

Goede banden zijn cruciaal voor een veilige en comfortabele rit. De banden zijn het enige contact tussen u en de weg. Zorg er daarom ook voor dat uw banden in goede staat verkeren. Banden kunnen makkelijk uitgedroogd raken en dit vergroot de kans op een klapband. Wanneer uw banden weinig profiel meer hebben slipt de auto sneller en dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Het is ook belangrijk om de bandenspanning goed in de gaten te houden. Wanneer dit te laag is verbruikt u meer brandstof en rijdt u dus minder zuinig. Dit is nadelig voor zowel uw portemonnee en het milieu. Wij bij de Waal helpen u graag met het controleren van uw Audi banden, indien nodig repareren of vervangen we de banden direct.

Maak hier direct een afspraak

 

Audi bandentips:

  • Het is belangrijk dat de banden goed op spanning staan voor zuiniger en comfortabeler rijden. De juiste druk kunt u in de handleiding of aan de binnenkant van de tankklep vinden. Bij winterbanden kan daar het beste 0.2 bar bij opgeteld worden. Het meten van de bandenspanning kan het beste bij een koude Audi band gedaan worden voor een nauwkeurige meting.
  • Controleer regelmatig of u over voldoende profiel op uw banden beschikt. De minimale wettelijke profieldiepte is 1,6 mm.
  • Om ongelijke banden te voorkomen raden wij u aan om de vóór- en/of achterbanden tegelijkertijd te vervangen. Ongelijke banden zorgen namelijk voor minder grip.
  • Beschadigingen kunnen leiden tot nare situaties, controleer daarom uw Audi banden en reserveband regelmatig.

Audi Wielen Service

Waar laat u de zomer- of winterbandenset wanneer u deze niet gebruikt? Ons ‘bandenhotel’ biedt uitkomst. Daar kunnen de vier zomer- of winterbanden (eventueel met velgen) na een professionele wissel worden opgeslagen. Voor € 75,- krijgt u één keer een setwissel en opslag per seizoen, bijvoorbeeld van november tot april. Dat is dus gemak én extra (opslag)ruimte voor een aantrekkelijke prijs. Een bijkomend voordeel hierbij is dat uw Audi gratis gewassen wordt.

Bandenwissel werkzaamheden Prijs
Montage van losse banden € 25
Wisselen complete set € 39
Wisselen complete set met opslag € 83
Bandenwissel op huidige velgenset € 89
Bandenwissel op huidige velgenset met opslag € 129

 

Heeft u interesse gekregen? Plan dan uw werkplaatsafspraak eenvoudig in via onderstaande button, of neem contact met één van onze vestigingen op.

Afspraak maken   Audi vestigingen