Audi A6 en A7 Sportback in competition-uitvoering

22 januari 2015 Audi A7 Sportback

Audi brengt zowel voor de Audi A6 als de Audi A7 Sportback een sportieve competition-versie uit. De aspiraties die deze naam oproept worden niet alleen onderschreven door de sportieve en complete uitrusting van deze uitvoering. Ook de 240 kW/326 pk sterke 3.0 TDI BiT krachtbron voor de Audi A6 competition en A7 Sportback competition zet het potentieel van deze modellen extra kracht bij.

Meer vermogen
Deze 3.0 TDI BiT levert in standaardvorm 235 kW/320 pk, maar kreeg er voor de competition-modellen 5 kW/6 pk bij. Gecombineerd met een koppel van 650 Newtonmeter staat de V6 turbodiesel borg voor sportwagenwaardige prestaties, getuige onder andere de acceleratie van 0 naar 100 km/u in 4,9 seconden. De TDI-krachtbron is standaard gekoppeld aan een tiptronic versnellingsbak.

Sportieve details
Uiterlijk zijn de Audi A6 competition en A7 Sportback competition direct herkenbaar aan de vele sportieve details. Naast het S line exterieur, met ondermeer een met 30 millimeter verlaagd onderstel, onderscheiden de competitions zich bijvoorbeeld door de buitenspiegelbehuizing in hoogglans zwart, 8,5J x 20 inch hoogglans zwart gespoten lichtmetalen velgen, een speciaal ‘V6 T’ embleem op het voorpaneel, uitlaatsierstukken in hoogglans zwart, rode remklauwen en een zwart optiekpakket,  inclusief zwarte dakreling voor de Audi A6 Avant competition.

In het competition-interieur is het eveneens sportiviteit troef. Naast de bekende accenten van het S line interieur zijn de stoelen voorzien van Valcona leder met S line emblemen en is het geheel afgewerkt met zwart/aluminium Beaufort eikenhoutinleg.

Nu bestelbaar 
De Audi A6 competition en A7 Sportback competition zijn per direct bestelbaar bij de Audi-dealer.

Prijzen

Audi A6 Limousine 3.0 TDI BiT competition € 85.060*
Audi A6 Avant 3.0 TDI BiT competition € 89.090*
Audi A7 Sportback 3.0 TDI BiT competition € 97.890*

* In dit bericht vermelde prijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief BPM/BTW, exclusief afleverkosten. Lees de algemene verkoopinformatie op www.audi.nl. 

Terug naar nieuwsoverzicht