Audi introduceert Virtual Reality in Nederlandse showrooms

1 september 2017 Audi Virtual Reality

Audi lanceert Virtual Reality in haar showrooms. Met een speciale 3D headset kunnen geïnteresseerde klanten een geconfigureerde Audi tot in detail ontdekken en beleven.

De nieuwe Audi Virtual Reality Experience begint met het configureren van een Audi. Dat kan bij de dealer, maar ook thuis via de configurator op Audi.nl. Na het configureren op de site ontvangt de klant een code. Daarmee is zijn of haar droom-Audi bij de Audi-dealer weer op te roepen. De speciale VR-headset maakt het mogelijk om de geheel volgens eigen wens samengestelde Audi tot in detail in 3D te bekijken. Zo is het mogelijk om een virtueel rondje om de auto te lopen, achter het stuur plaats te nemen of een kijkje te nemen in de kofferruimte. Klanten kunnen daarbij kiezen voor diverse omgevingen. De virtual reality beleving wordt extra versterkt door licht- en geluidseffecten. Dankzij ‘x-ray vision’ is het zelfs mogelijk om een Audi onderhuids te ontdekken.

Digitale belevingswereld
De VR Experience is voor elk Audi model in elke gewenste configuratie beschikbaar. Het hoogstpersoonlijke karakter wordt nog eens treffend onderstreept door het feit dat er alleen al van de Audi A4 zo’n 1,5 miljoen verschillende configuraties mogelijk zijn. Ook op andere manieren biedt de Audi VR Experience de mogelijkheid om de bijzondere wereld van Audi live te beleven. Zo kunnen gebruikers virtueel toeschouwer zijn in de pitstraat van een legendarisch circuit of plaatsnemen in een Auto Union Type D bolide uit 1939.

Terug naar nieuwsoverzicht