De meest elegante vorm van topsport: vernieuwde Audi RS 7 Sportback

2 juni 2014 Audi RS 7 Sportback

Audi presenteert de vernieuwde Audi RS 7 Sportback. De 412 kW/560 pk sterke vijfdeurs coupé levert indrukwekkende prestaties. Dankzij de innovatieve Cylinder on Demand-technologie blijft het gemiddelde verbruik beperkt tot 9,5 l/100 km. Daarbij is de Audi RS 7 Sportback verfijnder dan ooit. Standaard beschikt hij over LED-hoofdverlichting en het infotainment-aanbod is verder uitgebreid.

Ook  de nieuwe Audi RS 7 Sportback  is een echte eyecatcher. Hij heeft een nog scherper getekende grille met uiteraard het kenmerkende RS-honingraatmotief. In de onderste luchtopening is het quattro-logo opgenomen. Het sportieve topmodel wordt standaard geleverd met LED-hoofdverlichting, als optie is de innovatieve Matrix LED-technologie leverbaar. Dit maakt het mogelijk met groot licht te rijden zonder tegenliggers te verblinden. Dynamische afslagverlichting vóór is standaard in combinatie met Matrix LED. Dynamische afslagverlichting achter is altijd inbegrepen.

4.0 TFSI: krachtige efficiency
De 4.0 V8 TFSI van de Audi RS 7 Sportback levert een vermogen van 412 kW/560 pk en een koppel van 700 Nm (tussen 1.750 en 5.500 tpm). Hij is gekoppeld aan een sportief afgestemde achttraps tiptronic-transmissie. De RS7 Sportback sprint in 3,9 s van 0-100 km/h. De optionele dynamics packages maken topsnelheden van 280 of 305 km/h mogelijk. Desondanks blijft het verbruik relatief bescheiden: 9,5 l/100 km (CO2: 221 g/km). Dat komt mede door de Cylinder on Demand-technologie. Bij lage motorbelasting schakelt dit systeem vier cilinders uit. De V8 functioneert dan als een (zuinige) viercilinder.

Standaard: pure dynamiek en meer
De Audi RS 7 heeft standaard quattro vierwielaandrijving en RS adaptieve luchtvering inclusief adaptieve demping. Via Audi drive select kan de bestuurder voor elke rit de gewenste ‘set-up’ kiezen. Optioneel is de nog straffer afgestemde RS sportvering met stalen veren en Dynamic Ride Control leverbaar. Ook dynamic steering met variabele overbrengingsverhouding van de stuurinrichting is beschikbaar en dat geldt tevens voor keramische remschijven. Het interieur is typisch RS met de speciale sportstoelen en de overwegend zwarte afwerking. MMI navigatie plus met MMI Touch maakt nu gebruik van de nieuwste generatie van Audi’s modulaire infotainment platform. De grafische processor van Nvidia zorgt voor haarscherp beeld.

Terug naar nieuwsoverzicht