Audi toonaangevende partner in wintersport

27 oktober 2014 Audi wintersport

De eerste sneeuw viel eerder deze week al in de bergen van Tirol, zodat de voordelen van Audi quattro-vierwielaandrijving weer eens in de praktijk konden worden bewezen. Dit weekeinde start, traditioneel op de Rettenbachgletsjer in het Oostenrijkse Sölden, de Audi FIS Ski World Cup, de wereldbeker Alpineskiën 2014/2015. Ook gedurende het komende winterseizoen is Audi weer de toonaangevende partner in de wintersport.

De aanwezigheid op grote schaal van Audi in de wintersport is geen toeval: vrijwel nergens komen de kwaliteiten van de Audi quattro-vierwielaandrijving beter tot hun recht dan onder winterse omstandigheden. Voor Audi is de betrokkenheid bij de wintersport een ideaal platform om de sportiviteit en de dynamiek van het merk aan een internationaal publiek te presenteren. Voor het 13e jaar treedt Audi op als titelsponsor van de Audi FIS Ski Worldcup, de wereldbeker Alpineskiën. Zo zijn bij alle wereldbekerwedstrijden het starthuis en de finishboog in kenmerkend Audi-design uitgevoerd en is er langs de pistes Audi-reclame te vinden. Daarnaast zorgt Audi bij alle wedstrijden voor de grote videoschermen langs het parcours, waarop de toeschouwers ter plaatse de wedstrijden kunnen volgen. Hierbij is er sprake van Nederlandse inbreng, want het bedrijf Faber Audiovisueel uit Sint-Annaparochie levert al voor het 19e jaar de beeldschermen bij alle wereldbekerwedstrijden en ook bij het komende WK.

‘Home of quattro’ – hotspots in de Alpen
Omdat quattro in de bergen optimaal tot zijn recht komt, bestempelt Audi tal van locaties als ‘Home of quattro’. Zo is er op de Corviglia-piste in St. Moritz, op een hoogte van 2.486 meter, sinds afgelopen winter de spectaculaire ‘quattro Bar’ met spraakmakend design en catering van hoog niveau, verzorgd door sterrenchef Reto Mathis. Ook het Oostenrijkse stadje Kitzbühel wordt ten tijde van de beroemde ‘Hahnenkammrennen’ van 23 tot en met 25 januari 2015 omgetoverd tot ‘Home of quattro’. De meest prestigieuze wedstrijd van de wereldbeker vindt komend jaar voor de 75e keer plaats en Audi is hierbij prominent aanwezig. Voor wie niet bij de wedstrijden ter plekke kan zijn, is de televisie een goed alternatief: Eurosport zendt in het komende winterseizoen vrijwel alle wereldbeker- en WK-wedstrijden in de diverse wintersportdisciplines uit.

Terug naar nieuwsoverzicht