Een nieuwe auto kopen, leasen of financieren?

4 september 2019

Het is tijd om voor een nieuwe auto te kiezen. Dat betekent anno 2019 niet perse dat u een nieuwe auto gaat kopen. U kunt er namelijk ook voor kiezen om bijvoorbeeld te private leasen of om de auto te financieren. In het eerste gedeelte van deze blog, las u meer over de mogelijkheden en de bijbehorende voordelen. In dit tweede deel attenderen we u op eventuele nadelen en vertellen we waar u zoal op moet letten bij uw keuze.

Kopen

In eerdere blogs beschreven wij enkele tips en adviespunten bij de aankoop van uw volgende auto. In deze blog leest u meer over de keuze voor benzine, diesel, elektrisch of toch iets anders. Hier leest u enkele tips voor de aankoop van een occasion. En in deze blog helpen we u bij de keuze tussen nieuw of jong gebruikt. Lees deze blogs door bij het maken van uw keuze.

Enkele nadelen van kopen:

  • Vooral wanneer u een nieuwe auto koopt, schrijft de auto in de eerste jaren veel af. De waarde van de auto daalt dan best snel;
  • Wanneer de auto onverwacht kapot gaat, zijn dit kosten waar uzelf volledig voor opdraait;
  • U geeft uw geld in één keer uit.

Private leasen

Private lease is een ideale manier om in een gloednieuwe auto te rijden, zonder zelf in één keer het volledige aanschafbedrag te betalen. In plaats daarvan wordt de auto niet uw eigendom en mag u voor een vast bedrag per maand in de auto rijden. Bij het aangaan van een leasecontract is het handig om te kijken of de leasemaatschappij een ‘private lease keurmerk’ heeft, u kunt controleren of u schadevrije jaren tijdens uw leasecontract kunt blijven opbouwen. Daarnaast is het natuurlijk te allen tijde aan te raden om de kleine lettertjes goed door te lezen, denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van extra gereden kilometers dan de opgegeven kilometrage of wat er gebeurt als u het contract eerder wilt beëindigen.

Enkele nadelen van private lease:

  • Sommige leasemaatschappijen rekenen een heel hoog eigen risico. Deze kan oplopen tot wel € 500,-;
  • In bijna alle gevallen krijgt u te maken met een BKR registratie. Houd rekening met de gevolgen hiervan wanneer u bijvoorbeeld een huis wilt kopen;
  • Tijdens de looptijd van het contract zit u vast aan de auto. Als bijvoorbeeld uw gezinssituatie verandert, kan het wijzigen of opzeggen van het leasecontract hoge kosten met zich meebrengen;
  • Wanneer u een verkeerde inschatting hebt gemaakt en meer kilometers rijdt dan de kilometrage, kunt u dit flink voelen in de portemonnee. U betaalt namelijk een ‘boete’ per extra gereden kilometer.

Financieren

Een auto financieren betekent kort gezegd dat u ervoor kiest om geld te lenen voor de aanschaf van een auto. Wist u dat 31% van de mensen die geld leent, dit doet om een auto te financieren?
Bij het aangaan van zo’n overeenkomst, is er een aantal dingen die u even in uw achterhoofd moet houden. Is de auto bijvoorbeeld onderpand van het contract en geldt er een slotbedrag na de financiertermijn waar u nog rekening mee moet houden?

Wat zijn de nadelen van financieren?

  • Geld lenen kost geld; uiteindelijk bent u na de financieringsperiode altijd meer geld kwijt dan de daadwerkelijke aankoopsom van de auto;
  • U heeft te maken met een rentepercentage.

Bent u er nog niet helemaal over uit? Wij adviseren u graag geheel vrijblijvend over mogelijkheden. Neem contact met ons op via de onderstaande button:

Stel uw vraag

Via de onderstaande button kunt u de huidige Audi voorraad bekijken. Per model kunnen we u adviseren over de best passende oplossing voor u: kopen, private leasen of financieren:

Bekijk voorraad
Terug naar nieuwsoverzicht