Een veilige rit naar uw zomerbestemming

28 juni 2019

De zomervakantie staat voor de deur! Gaat u ook, net zoals vele Nederlanders, met uw auto op vakantie? Hoe maakt u de reis zo comfortabel en veilig mogelijk? In deze blog leggen we uit hoe u voorbereid de weg op gaat; naar de zomerse temperaturen en de kronkelige bergwegen.

Tip #1 : Check uw Audi goed voor vertrek. Of laat het doen!

Tijdens uw vakantiereis legt u al gemakkelijk duizenden kilometers af. Uw Audi is vaak zwaar beladen met Nederlandse kaas, hagelslag, eventueel een caravan en op de terugweg met wat extra van die heerlijke wijn.

De banden moeten dus in goede conditie zijn; een minimale profieldiepte van 3 millimeter, een juiste bandenspanning en is uw reparatieset/ reserveband in goede staat? Naast de banden controleren, kunt u ook de vloeistoffen checken. Is er voldoende olie en koelvloeistof in de motor en heeft u genoeg ruitensproeiervloeistof? Neem eventueel wat reserve mee. Uiteraard wilt u ook goed gezien worden, is de verlichting in orde? Check tot slot of u wat basisgereedschap hebt ingeladen, zoals een wielsleutel en krik.

Wilt u liever dat experts controleren of uw auto helemaal klaar is voor de reis? Bij De Waal checkt onze opgeleide monteur uw Audi voordat u op vakantie gaat. Tijdens de vakantiecheck wordt uw auto op de meest essentiële punten gecheckt zodat u met een veilig gevoel de weg op gaat. En dat voor een zeer aantrekkelijk tarief van slechts € 19,95,-. Alvast een afspraak inplannen?

Plan uw vakantiecheck

Tip #2 : Vermijd zwarte zaterdagen

De beruchte zwarte zaterdagen… Honderden kilometers files van toeristen op weg naar zon, zee, strand en wat ontspanning. Populaire doorreis- en vakantielanden, zoals Frankrijk en Duitsland, ontkomen niet aan een drukke zomerperiode. Bekijk de verkeersdruktekalender 2019 op de website van de ANWB.

Tip #3 : Vergeet de verplichte attributen niet

In sommige Europese landen gelden verplichte attributen die u in uw Audi moet hebben gedurende de reis. In alle EU-lidstaten is een gevarendriehoek verplicht en in veel EU landen hoort u altijd een reflecterend veiligheidshesje bij u te hebben. In Frankrijk is een alcoholtest een verplicht attribuut en in België, Griekenland en Polen een brandblusser. Bekijk hier welke accessoires verplicht zijn tijdens uw reis.

Tip #4 : De juiste brandstof voor uw Audi

De brandstof kan in elk land een andere benaming hebben. In Tsjechië heet Euro95 bijvoorbeeld Natural95 en diesel kan als Mazot op de pomp staan. Let dus goed op of u wel de goede brandstof tankt. Heeft u een elektrische auto? Plan dan uw route met behulp van bijvoorbeeld Chargemap. Op deze website ziet u overzichtelijk welke laadpalen er op uw route staan.

Tip #5 : Slim inpakken voor een veilige wegligging

Een veilige wegligging en voorspelbaar weggedrag is wel zo fijn als u minimaal 8 uur per dag in de auto zit. U kunt dit zelf beïnvloeden door uw bagage slim in te pakken. Losliggende bagage kan bij een noodstop de inzittenden in gevaar brengen.

Plaats alle bagage zo strak mogelijk tegen elkaar aan. Zo wordt u minder snel verrast door schuivende bagage. Leg alle zware bagage zo veel mogelijk onderop en zo dicht mogelijk bij de achteras. Dit bevordert de wegligging. Let tot slot goed op het maximale toegestane gewicht. Vaak wordt dit fors overschreden.

De Waal Autogroep wenst een prettige en veilige vakantie toe!

Happy holidays I Bonnes vacances I Felices fiestas I Schöne Ferien

Terug naar nieuwsoverzicht