Veilig op de weg met de wintertips van De Waal

22 februari 2019

Ieder jaar trekken er weer veel Nederlanders op uit voor de wintersport. Met een volle auto vertrekken we massaal naar de Alpenlanden. Lange stukken snelweg door Duitsland of Frankrijk en uiteindelijk rijd je in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk of Italië over steeds smallere wegen naar je favoriete skigebied. Gedurende de lange rit kan je over een droge weg rijden, maar hevige sneeuwbuien, vrieskou en ijzel zijn niet uit te sluiten.  Om ervoor te zorgen dat je onder alle omstandigheden veilig op je bestemming aankomt, hebben we een paar tips opgesteld waarmee je veilig en gladjes op je bestemming aankomt.

Wintersporttip #1: Geen winterbanden? Geen wintersport!

Winterbanden zijn verplicht in veel wintersportlanden. En dat is maar goed ook! Goede banden zijn essentieel voor een veilige rit. Winterbanden zorgen er namelijk voor dat de remweg van je auto op besneeuwde én natte wegen aanzienlijk verkort wordt. Winterbanden moeten een minimale profieldiepte van 4 millimeter hebben en de werking ervan kan beïnvloed worden door beschadigingen. Onder de 7 graden Celsius hebben winterbanden aanzienlijk meer grip dan zomerbanden.

Wil je meer informatie over winterbanden? Via onderstaande button kun je contact met ons opnemen of een afspraak inplannen om jouw banden te laten controleren of te vervangen.

Contact opnemen

Wintersporttip #2: Doe die sneeuwkettingen om

Ook al heb je winterbanden, sneeuwkettingen zijn ook van essentieel belang. Wanneer het hevig begint te sneeuwen, kan het zo zijn dat je die sneeuwkettingen hard nodig hebt. Echter kan het omleggen ervan af en toe nog wel eens een geklungel zijn. Daarom is het aan te raden om van tevoren thuis even te oefenen met het omleggen ervan. Tevens is het van belang dat je de juiste maat hebt bij je banden en dat de sneeuwkettingen nog in goede staat zijn.

Wil je graag meer weten over sneeuwkettingen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wintersporttip #3: Volg van tevoren een slipcursus

In de sneeuw en op het ijs rijden is niet de hobby van iedereen. Je kunt het gevoel hebben dat je de auto niet voor 100% onder controle hebt. Alleen het optrekken vanuit stilstand kan al leiden tot veel geglibber. Om het gedrag van je auto te leren kennen en om je auto onder alle omstandigheden onder controle te houden, kan een slipcursus de oplossing zijn.

Wintersporttip #4: Bepakt en bezakt met de juiste uitrusting 

Op de snelwegen naar de Alpenlanden wordt veel zout gestrooid en dat, samen met het vocht van het wegdek, kan ervoor zorgen dat het zicht door de voorruit wordt verslechterd. Daarom is het belangrijk om een extra voorraad ruitenvloeistof in bezit te hebben voordat je de weg op gaat. Je wilt namelijk niet zonder ruitenvloeistof komen zitten bij een hevige sneeuwval. Goed zicht is van essentieel belang, net zo als gezien worden, check dus ook van te voren of jouw verlichting nog naar behoren werkt.

Neem een kijkje op de website van de ANWB om ervoor te zorgen dat je de juiste uitrusting in bezit heeft voordat je de weg opgaat. Vaak zijn dat een volledige EHBO-doos, veiligheidsvestjes, een gevarendriehoek en een brandblusser.

Wintersporttip #5: Ready for departure? Doe vooraf de wintercheck!

In de winterse omstandigheden heeft de auto het extra zwaar. Het is dus belangrijk om je auto winterklaar te maken. Met onze Wintercheck ben je verzekerd van een veilige en comfortabele rit. Voorkom vervelende verassingen en ga veilig de weg op. Laat jouw auto controleren op de talloze essentiële punten voor maar  €19,95. Kom langs bij één van onze vestigingen of maak hier direct een afspraak via de online werkplaatsplanner.

Afspraak maken

Ready? Set? Go! De Waal Autogroep wenst je een veilige en comfortabele reis naar jouw bestemming en een fijne wintersport!

 

Terug naar nieuwsoverzicht