MOBIEL_HEADERminie

Personeelszaken

Minie van Duren

5 vragen aan... Minie

Minie houdt zich bezig met alle administratieve werkzaamheden op het gebied van personeelszaken. Minie is inmiddels al 20 jaar met veel plezier werkzaam bij De Waal Autogroep en gaat aan het eind van het jaar met pensioen. In deze 20 jaar heeft ze een mooie groei doorgemaakt van telefoniste tot nu een onmisbare functie op de afdeling personeelszaken. Benieuwd naar haar verhaal? Lees dan snel verder.

1. Hoe zien jouw werkzaamheden eruit?

Binnen De Waal Autogroep ben ik verantwoordelijk voor alle administratieve werkzaamheden op het gebied van personeelszaken voor alle bedrijven zoals ALMN, Schadenet Rivierenland, Shell Druten en De Waal Autoverhuur. Ik maak contracten, verwerk beëindig dienstverbanden, heb contacten met UWV en pensioenfonds, verwerk ziekmeldingen en beheer de salarisadministratie.

2. Hoe ben je bij De Waal Autogroep terecht gekomen?
Ik ben in 2002 begonnen als telefoniste Audi hier in Tiel. Er was toen een receptie met een telefoniste voor Volkswagen en een receptie voor Audi. Hier begroette ik klanten en nam ik de telefoon op. We hadden destijds niet zoveel personeel en de financieel directeur deed de personeelszaken en salarisadministratie erbij. Ik kreeg een nieuwe functie op de administratie in 2007 en toen nam ik die werkzaamheden over. Ik heb cursussen gedaan voor  de verschillende salarispakketten. Zo leerde ik het pakket waar ik mee werkte beter kennen. Daarnaast was het vooral proberen en heb ik alles gaandeweg geleerd. Dat is heel goed gelukt, want van 175 mensen naar 310 is een flinke stap.

image00001
image00002

3. Wat was je allerleukste werkdag bij De Waal Autogroep?

Ik vind alle dagen leuk om te werken bij De Waal. Geen dag is hetzelfde, elke dag gebeurt er wat anders, elke dag spreek je weer een collega met een ander verhaal. Ik ben zelfs nog nooit met tegenzin naar mijn werk gegaan en dat is het belangrijkste. Gewoon je op je plek voelen en open staan voor iedereen, dat is eigenlijk het leukste wat er is.

4. Wat viel je op tijdens je eerste werkweek?

Sowieso de toegankelijkheid. Iedereen praat tegen je en als ze je niet kennen, komen ze naar je toe. Zelf kwam ik uit een huisartsenpraktijk en dat was natuurlijk heel klein. Maar bij De Waal voelde ik de warmte van het bedrijf ook. Dat gaf mij het gevoel dat ik welkom was en dat zorgde ervoor dat ik iedereen wilde leren kennen. Die warmte is mij het meeste bijgebleven en die probeer ik er zelf ook in te houden.

5. Wat maakt jou trots op je werk?

Dat ik dit werk al zo veel jaren doe en vooral bij de salarisadministratie nog nooit een collega heb gehad die zei dat ze geen salaris heeft gekregen. Ik ben er echt wel trots op dat het werk altijd goed gaat en ik ben er trots op dat ik al 20 jaar onderdeel mag uitmaken van dit bedrijf. Ik ga zelf na dit jaar met pensioen. Mijn man wilde dat al wat langer omdat hij zelf al met pensioen is. Nu ik deze beslissing heb genomen, vind ik het ook wel goed, maar ik ben niet “klaar” met werken. Ik heb er wel heel lang over na moeten denken, want als je het werk leuk vindt, stop je niet zo maar.

Bekijk onze vacatures

Wil jij ook onderdeel worden van dit warme familiebedrijf? Bekijk onze nieuwste vacatures hieronder.

Vacatures werkplaats De Waal Autogroep - Maarten
Receptie Medewerker Aftersales Bijbaan

Gorinchem - Zoek je een toffe bijbaan in Gorinchem? Wij hebben er eentje beschikbaar waar je ontzettend veel kunt leren. Je wordt een belangrijk aanspreekpunt voor de klant en ondersteunt onze serviceadviseurs. 

Serviceadviseur - Wouter - 1700x956
Receptie Medewerker Aftersales

Gorinchem - Een baan vol afwisseling en met veel klantencontact beschikbaar. Als Front Desk Medewerker ben je een belangrijk aanspreekpunt voor de klant. Iets voor jou?

Erik de Vries - Druten 1700x956
Meewerkend Voorman Bedrijfswagencentrum Tiel

Tiel - In Tiel is ons bedrijfswagencentrum gevestigd; dé bedrijfswagenspecialist in de regio. In onze moderne werkplaats werken 5 monteurs dagelijks aan tientallen Volkswagen Bedrijfswagens. Om al die werkplaatsactiviteiten te coördineren, zoeken wij een meewerkend voorman.

header verhuur coordinator
Coördinator Verhuur en Transport

Jij gaat er samen met je team van +/- 25 collega’s (full- en parttime verdeeld over 6 vestigingen) voor zorgen dat het verhuurproces draait en blijft draaien. In deze rol val jij onder de Manager Verhuur en Transport.