Een veilige rit naar jouw zomerbestemming

28 juni 2019

De zomervakantie staat voor de deur! Ga jij ook, net zoals vele Nederlanders, met jouw auto op vakantie? Hoe maak je de reis zo comfortabel en veilig mogelijk? In deze blog leggen we uit hoe je voorbereid de weg op gaat; naar de zomerse temperaturen en de kronkelige bergwegen.

Tip #1 : Check jouw SEAT goed voor vertrek. Of laat het doen!

Tijdens je vakantiereis leg je al gemakkelijk duizenden kilometers af. Jouw SEAT is vaak zwaar beladen met Nederlandse kaas, hagelslag, eventueel een caravan en op de terugweg met wat extra van die heerlijke wijn.

De banden moeten dus in goede conditie zijn; een minimale profieldiepte van 3 millimeter, een juiste bandenspanning en is jouw reparatieset/ reserveband in goede staat? Naast de banden controleren, kun je ook de vloeistoffen checken. Is er voldoende olie en koelvloeistof in de motor en heb je genoeg ruitensproeiervloeistof? Neem eventueel wat reserve mee. Uiteraard wil je ook goed gezien worden, is de verlichting in orde? Check tot slot of je wat basisgereedschap hebt ingeladen, zoals een wielsleutel en krik.

Wil je liever dat experts controleren of jouw auto helemaal klaar is voor de reis? Bij De Waal checkt onze opgeleide monteur jouw SEAT voordat je op vakantie gaat. Tijdens de vakantiecheck wordt jouw auto op de meest essentiële punten gecheckt zodat je met een veilig gevoel de weg op gaat. En dat voor een zeer aantrekkelijk tarief van slechts € 19,95,-. Alvast een afspraak inplannen?

Plan je vakantiecheck

Tip #2 : Vermijd zwarte zaterdagen

De beruchte zwarte zaterdagen… Honderden kilometers files van toeristen op weg naar zon, zee, strand en wat ontspanning. Populaire doorreis- en vakantielanden, zoals Frankrijk en Duitsland, ontkomen niet aan een drukke zomerperiode. Bekijk de verkeersdruktekalender 2019 op de website van de ANWB.

Tip #3 : Vergeet de verplichte attributen niet

In sommige Europese landen gelden verplichte attributen die je in jouw SEAT moet hebben gedurende de reis. In alle EU-lidstaten is een gevarendriehoek verplicht en in veel EU landen hoor je altijd een reflecterend veiligheidshesje bij je te hebben. In Frankrijk is een alcoholtest een verplicht attribuut en in België, Griekenland en Polen een brandblusser. Bekijk hier welke accessoires verplicht zijn tijdens jouw reis.

Tip #4 : De juiste brandstof voor jouw SEAT 

De brandstof kan in elk land een andere benaming hebben. In Tsjechië heet Euro95 bijvoorbeeld Natural95 en diesel kan als Mazot op de pomp staan. Let dus goed op of je wel de goede brandstof tankt. Heb je een elektrische auto? Plan dan jouw route met behulp van bijvoorbeeld Chargemap. Op deze website zie je overzichtelijk welke laadpalen er op jouw route staan.

Tip #5 : Slim inpakken voor een veilige wegligging

Een veilige wegligging en voorspelbaar weggedrag is wel zo fijn als je minimaal 8 uur per dag in de auto zit. Je kunt dit zelf beïnvloeden door je bagage slim in te pakken. Losliggende bagage kan bij een noodstop de inzittenden in gevaar brengen.

Plaats alle bagage zo strak mogelijk tegen elkaar aan. Zo word je minder snel verrast door schuivende bagage. Leg alle zware bagage zo veel mogelijk onderop en zo dicht mogelijk bij de achteras. Dit bevordert de wegligging. Let tot slot goed op het maximale toegestane gewicht. Vaak wordt dit fors overschreden.

De Waal Autogroep wenst je een prettige en veilige vakantie toe!

Happy holidays | Bonnes vacances | Felices fiestas | Schöne Ferien

Terug naar nieuwsoverzicht