Nog rijker gamma voor SEAT Leon

18 juni 2015 SEAT Leon

De SEAT Leon line-up wordt op alle fronten verrijkt. Nieuw zijn bijvoorbeeld de Connect-uitvoeringen met vele connectiviteitsmogelijkheden en een zeer complete standaarduitrusting. De Leon X-PERIENCE is er voortaan ook met voorwielaandrijving én 20% bijtelling. De uitrusting van de sportieve Leon CUPRA wordt uitgebreid en dan zijn er nog nieuwe motoren waaronder de hightech driecilinder 1.0 EcoTSI. De Leon met deze motor komt in aanmerking voor 20% bijtelling bij zakelijke inzet.

Nieuw in het Leon-gamma zijn de Connect-uitvoeringen, op basis van de Style, FR én X-PERIENCE. Connect staat om te beginnen voor vele connectiviteitsmogelijkheden. MirrorLink is bijvoorbeeld standaard. Hiermee is het mogelijk om het scherm van een smartphone op het centrale display te tonen én te bedienen. Ook Apple CarPlay en Android Auto met al hun mogelijkheden zijn inbegrepen. Eveneens standaard zijn het Media System Navi met 6,5-inch touch screen en verbeterde resolutie, parkeersensoren, een regen- en lichtsensor, extra donker getinte ramen achter en een automatisch dimmende binnenspiegel.

Leon X-PERIENCE: voorwielaandrijving en 20% bijtelling
De avontuurlijke Leon X-PERIENCE is er nu ook met voorwielaandrijving, maar dan wel met behoud van het robuuste uiterlijk en de complete standaarduitrusting. Er is keuze uit de 1.4 TSI-benzinemotor met 110 kW/150 pk (vanaf € 26.950*) en de 1.6 TDI 81 kW/110 pk (vanaf € 30.950*). Met de 1.6 TDI valt de Leon X-PERIENCE in de 20%-categorie qua fiscale bijtelling, ook met 18-inch velgen. Hij is al te rijden vanaf € 216 netto bijtelling per maand**.

Nog completer: Leon CUPRA 280
De sportieve Leon CUPRA 280 wordt nog completer. Per direct is hij standaard voorzien van het nieuwe Media System Navi met 6,5-inch touchscreen en de connectiviteit van MirrorLink, Apple CarPlay en Android Auto.

1.0 EcoTSI hightech driecilinder
De Leon is er nu ook met een nieuwe driecilinder benzinemotor. Deze 1.0 EcoTSI is een fraai staaltje hightech. Dankzij de combinatie van turbotechnologie en directe inspuiting levert hij een vermogen van maar liefst 85 kW/115 pk en een koppel van 200 Nm. Hij is beschikbaar voor de Leon SC, de Leon 5-deurs en de Leon ST in combinatie met de Reference-, Style- en Style Connect-uitvoeringen. Stuk voor stuk vallen deze modellen bij zakelijke inzet in de 20% bijtellingscategorie. De Leon SC 1.0 EcoTSI met de luxe Style Connect-uitrusting is er vanaf € 22.950 (vijfdeurs vanaf € 23.300 en ST vanaf € 24.450).

* In dit bericht vermelde prijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief BPM/BTW, exclusief afleverkosten. Lees de algemene verkoopinformatie op www.seat.nl.
** Op basis van 42% inkomstenbelasting

Terug naar nieuwsoverzicht