SEAT gaat compleet digitaal tijdens Mobile World Congress in Barcelona

27 februari 2017

SEAT laat zijn digitale potentieel zien tijdens het aanstaande Mobile World Congress in Barcelona. De onderneming is voor het derde jaar op rij present tijdens ’s werelds grootste showcase voor nieuwe mobile technologieën. Dit jaar voor het eerst met een eigen stand. De belangrijkste thema’s op de 500 m2 grote stand van SEAT in Hal 3 vormen: connectiviteit, SEAT ID als toegangsbewijs tot het digitale ecosysteem van het merk en een prototype van een nieuwe elektrische auto.

Op het centrale deel van de stand staat een indrukwekkende simulator die de technologieën laat zien waar SEAT momenteel aan werkt en die een nieuwe vorm van interactie tussen auto, bestuurder en omgeving mogelijk maken. SEAT wil een voorloper worden op het gebied van connectiviteit en ontwikkelt daartoe een digitaal ecosysteem dat toegankelijk is met behulp van het SEAT ID, voor een geheel persoonlijke gebruikerservaring. Nadat de smartphone is ingesteld, kunnen bezoekers van de SEAT-stand plaatsnemen achter het stuur van de simulator en via een 88 inch scherm zelf ervaren aan welke toepassingen en on-demand functies SEAT momenteel werkt. Een ‘voorspellende assistent’ helpt bestuurders hun tijd te optimaliseren, anticipeert op hun behoeften en doet op basis daarvan automatisch suggesties. Zoals realtime verkeersvoorspellingen, en-route tips (restaurants, winkels, diensten, etc.) en suggesties op basis van een wijziging in de plannen zijn slechts enkele van de features die ook in het digitale ecosysteem zijn opgenomen dat SEAT momenteel ontwikkelt.

Tot het moment dat deze apps in de auto geïntegreerd zijn, biedt SEAT deze functies via een dongel, waarmee ook auto’s die nog niet zijn voorbereid op het ondersteunen van digitale technologieën deze diensten mogelijk maken tot aan het moment dat de connected car leverbaar wordt.

Elektrisch prototype
Naast de ontwikkelingen op het gebied van connectiviteit presenteert SEAT op het Mobile World Congress een prototype van een elektrische auto. Deze elektroauto wordt gebruikt om de mogelijkheden van elektrische aandrijving in deelauto’s in Barcelona te testen. Binnenkort start SEAT onder andere een eigen car sharing pilot met deze auto, speciaal voor SEAT-medewerkers in de Catalaanse stad. Via Digital Access technologie kan het personeel gebruikmaken van de service, waarbij de fysieke autosleutel wordt vervangen door de smartphone.

SEAT Talks
Een ander deel van de SEAT-stand is voorbehouden aan de SEAT Talks, met lezingen waarbij diverse sprekers ingaan op het onderwerp connectiviteit en de rol van technologieën in mobiliteit. Tot de sprekers behoren internationaal vermaarde specialisten als Johann Jungwirth, Chief Digital Officer van Volkswagen AG; Vicent Rosso, general manager van BlaBlaCar in Spanje; professor Enrique Dans van de IE University of Max Krasnykh en Nadav Zohar van Gett. Andere sprekers zijn de leden van SEAT’s Easy Mobility Team, dat werkt aan toekomstige oplossingen voor digitalisering en R&D, gebruikerservaringen en nieuwe zakelijke mogelijkheden. Ook enkele van de startups waarmee SEAT samenwerkt geven acte de présence.

4 Years From Now
Ook op andere gebieden is SEAT nadrukkelijk aanwezig tijdens het Mobile World Congress. De onderneming participeert in het 4 Years From Now (4YFN) meeting point voor startups, om in contact te komen met nieuw talent en professionals in uiteenlopende technologische gebieden. Daarnaast is SEAT vertegenwoordigd op de stand van Sunhill, specialist in oplossingen voor mobiel betalen. Drie SEATs voorzien van FullLink-technologie staan op de stand van Sunhill gereed om bezoekers te laten zien hoe de verbonden auto werkt in relatie tot Travipay, het mobiele reserverings- en betaalsysteem voor parkeergarages.

 

Terug naar nieuwsoverzicht