SEAT Leon breekt alle verkooprecords

28 augustus 2017 seatleon

De derde generatie van de SEAT Leon heeft alle verkooprecords van de twee vorige versies gebroken. In minder dan vijf jaar tijd – vanaf eind 2012 tot heden – heeft de Spaanse autofabrikant 682.567 exemplaren van de Leon verkocht. Daarmee is dit de meest verkochte compacte auto in de historie van het bedrijf. De derde-generatie Leon treedt in de voetsporen van de eerdere modellen die SEAT in 1999 en 2005 lanceerde en die eveneens bovengemiddeld goed verkochten. In totaal heeft SEAT 1.893.279 exemplaren van de Leon geproduceerd.

In de 18 jaar sinds de lancering is de SEAT Leon één van de belangrijkste modellen van het merk geworden als het om verkoopaantallen gaat. SEAT zet het grootste modellenoffensief in zijn historie voort met de recent vernieuwde SEAT Leon als één van de belangrijkste pijlers onder het merk, samen met de Ibiza en de Ateca.

Enorme sprong voorwaarts
Volgens SEAT vice-president Sales en Marketing Wayne Griffiths heeft de derde generatie Leon een keerpunt voor SEAT ingeluid. “Het is ons best verkopende model. Met de Leon hebben we een enorme sprong voorwaarts kunnen maken, mede dankzij de succesvolle nieuwe ST stationwagon die we voor het eerst aan de Leon-line up hebben toegevoegd. De Leon CUPRA 300, de meest krachtige productieauto in de geschiedenis van SEAT, is een icoon dat de essentie van het merk vertegenwoordigt.”

Gerenommeerde Leon-designers
De eerste generatie van de SEAT Leon werd in 1999 getekend door de befaamde designer Giorgetto Giugiaro en werd tot 2005 liefst 534.797 keer verkocht. De tweede generatie kwam van de hand van Walter de’Silva en volgde in 2005 op de Barcelona Motor Show. Van dit model liepen 675.915 exemplaren van de band tijdens de productietijd van acht jaar. De derde generatie van de Leon arriveerde in 2012, met een design van Alejandro Mesonero-Romano. Het was de eerste Leon met een drie- en vijfdeurs variant, voor het eerst ook een ST stationwagon en de avontuurlijke X-perience versie.

De belangrijkste markten voor de Leon zijn Duitsland, Spanje en Groot Brittannië; 30,7 procent van alle exemplaren bestaat uit stationwagons. Deze variant doet het ook erg goed in de zakelijke markt. Sinds de introductie van de derde generatie van de Leon is het percentage auto’s binnen de fleetsales toegenomen met meer dan negentig procent.

Forse groeicijfers in 2017
SEAT introduceerde de vernieuwde versie afgelopen januari. Met z’n uiterlijke wijzigingen en nieuwe technologie draagt SEAT’s bestverkopende model samen met de Ibiza en Arona bij aan het grootste modellenoffensief ooit in de historie van het merk. Dit jaar alleen al is de verkoop van SEAT cumulatief met meer dan 13 procent toegenomen.

Terug naar nieuwsoverzicht