De Waal Autogroep opent SEAT-showroom

31 mei 2016 SKODA showroom ingang

Toonzaal SKODA vernieuwd, open dag op 4 juni

De Waal Autogroep neemt vrijdag 3 juni aan de Marconistraat in Tiel een nieuwe showroom van SEAT in gebruik. SEAT is na Volkswagen, Audi en SKODA het vierde automerk waarvan het autobedrijf het dealerschap in handen heeft.

Genodigden zijn vrijdag welkom voor een hapje en drankje. Zaterdag 4 juni kan het grote publiek tijdens een open dag kennis komen maken met het Spaanse automerk.

De modellen van SEAT worden ondergebracht op de begane grond van het pand aan de Marconistraat waar voorheen alleen de showroom van SKODA was gevestigd. SKODA blijft aan De Waal verbonden en verhuist naar een sliksplinternieuwe showroom op de eerste etage van datzelfde pand. Ook deze toonzaal is tijdens de open dag geopend.

De twee showrooms zijn qua beleving behoorlijk verschillend. SKODA baadt in een entourage van veel wit waardoor de mooi uitgelichte modellen extra goed tot hun recht komen. De verkoopeilanden en ruimtelijk gepresenteerde auto’s geven de showroom een transparant en open uitstraling. De showroom van SEAT is voor een groot deel rood van kleur, passend bij het Zuid-Europese temperament en het sportieve karakter van het Spaanse automerk.

Vernieuwende modellen
“SEAT gaat de komende jaren een enorme opmars maken met vernieuwende modellen”, vertelt eigenaar Walter de Bruin over de keuze van zijn bedrijf voor het Spaanse automerk. “Binnenkort verwelkomen we de SEAT Ateca en de compleet vernieuwde Leon. Ook de andere modellen die in de nabije toekomst op de markt komen, spreken ons enorm aan. SEAT timmert uitstekend aan de weg.”

De Bruin hoopt met SEAT in de voetsporen te treden van SKODA waarmee De Waal Autogroep de laatste tijd grote successen vierde. Het autobedrijf werd in 2014, 2015 en 2016 uitgeroepen tot SKODA-dealer van het jaar. Reden om ook deze showroom aan te passen aan de eisen van de moderne tijd. De Bruin: “Als je, zoals wij, drie jaar achter elkaar een prijs hebt gewonnen, is het tijd om te vernieuwen. Zo blijf je voor de troepen uit lopen.”

Car configurator
De open dag duurt zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Belangstellenden kunnen genieten van een hapje met drankje, en ondertussen de diverse modellen bewonderen. In beide showrooms zijn de nieuwste showroomtechnieken te zien zoals de car configurator: het samenstellen op beeldscherm van je eigen auto, inclusief kleur en interieuronderdelen.

Juni actiemaand
Ter gelegenheid van de opening van de SEAT-showroom en de vernieuwing van de SKODA-showroom heeft De Waal Autogroep juni uitgeroepen tot actiemaand.

Terug naar nieuwsoverzicht