Nieuwe SKODA Fabia – compact en toch ruim

26 augustus 2014 SKODA Fabia

De nieuwe SKODA Fabia is meer dan een krachtig design; de auto is ook slimmer en praktischer dan ooit. Het nieuwe model biedt genoeg ruimte voor 5 personen en hun bagage, maar is door de compacte afmetingen zeer wendbaar en behendig in de stad. De bagageruimte is met 330 liter de grootste in zijn segment. Zoals het een echte SKODA betaamt, heeft de nieuwe Fabia in totaal 17 Simply Clever functies, waarvan er 9 nieuw zijn.

“De nieuwe SKODA Fabia is een echte kampioen als het gaat om bruikbaarheid en biedt een breed scala aan gebruiksmogelijkheden – het is de ideale auto voor de moderne en praktische mobiliteit in de stad en beschikt over de perfecte combinatie van functionaliteit en een aansprekend ontwerp”, zegt Dr. Frank Welsch, SKODA Boardmember voor technische ontwikkeling.

De nieuwe SKODA Fabia biedt veel ruimte voor de inzittenden en hun bagage. De ruimte voor de passagiers is in de lengte en breedte toegenomen ten opzichte van het het vorige model. Ook is de hoofdruimte toegenomen. Alhoewel de nieuwe SKODA Fabia 8 mm korter is dan zijn voorganger, is de interieurlengte toegenomen. Ook de elleboogruimte vóór is vergroot, evenals de ruimte voor de achterpassagiers.

De bagageruimte van de nieuwe SKODA Fabia is de grootste in zijn segment en heeft een capaciteit van 330 liter, wat 15 liter meer is dan het vorige model. Met de achterbank neergeklapt neemt het laadvolume zelfs toe tot maximaal 1.150 liter. De brede toegang van 1.098 mm, een achterklep die open gaat tot 1.915 mm en een lage tildrempel, maakt in- en uitladen makkelijk en comfortabel. De laadruimte is 960 mm breed, 2 cm breder dan de vorige generatie.

Simply Clever – de nieuwe SKODA Fabia voldoet perfect aan deze SKODA waarde. Afhankelijk van de uitvoering zijn maximaal 9 nieuwe Simply Clever functies beschikbaar. De nieuwe Fabia is de eerste SKODA met MirrorLink™-technologie. Hiermee kunnen smartphone apps op het scherm van het infotainment systeem worden getoond en wordt onder andere het gebruik van navigatie software en persoonlijke muziekbestanden naar een nieuw niveau getild.

De nieuwe Fabia is nu uitgerust met de welbekende ijskrabber in de tankdop. De speciale ruimte voor multimedia-apparaten in de middenconsole is de perfecte plek om een mobiele telefoon, smartphone of iPod op te bergen. Het veiligheidsvest, nu verplicht in veel landen, past eenvoudig in het opbergvak in de deur van de bestuurder. Een uitneembare prullenbak is beschikbaar voor de rechter zijdeur. Bagagenetten aan de zijkanten van de voorstoelen zijn ideaal voor diverse kleine spullen. De nieuwe SKODA Fabia biedt ook meer ruimte voor drankflessen. In beide achterdeuren past nu een halve liter fles en in het dashboardkastje een 1 liter fles.

De nieuwe SKODA Fabia heeft uiteraard ook alle Simply Clever features die waardevol zijn gebleken in de tweede generatie, zoals de standaard parkeerkaarthouder aan de binnenkant van de linker A-stijl en de twee optionele tassenhaken in de bagageruimte. Twee bagagenetten zijn leverbaar als optie voor de bagageruimte om alles netjes op z’n plek te houden. De hoedenplank kan tevens als horizontale scheidingswand dienen of, heel slim, verticaal achter de achterbank worden geschoven. Daarnaast bestaat er optioneel een flexibel bagagevak voor de kofferbak. Een andere Simply Clever functie tot slot is de cornering functie van de mistlampen.

Terug naar nieuwsoverzicht