Eerste designschetsen geven looks KODIAQ RS prijs

20 september 2018 SKODA Kodiaq RS

Met twee ontwerpschetsen laat ŠKODA voor het eerst zien hoe de ŠKODA KODIAQ RS er uit gaat zien. De high-performance KODIAQ RS heeft veel accenten in hoogglans zwart die het sportieve uiterlijk van het nieuwe SUV-topmodel benadrukken. Het is de eerste SUV van ŠKODA die de trotse letters RS draagt, het kenmerk van de sportiefste modellen van het Tsjechische merk. Het ontwerp biedt een emotioneel samenspel van elegante lijnen, sportieve contouren en SUV-typische robuustheid. De 176 kW/240 pk sterke ŠKODA KODIAQ RS viert zijn wereldpremière in oktober tijdens de internationale autoshow van Parijs.

De brede, driedimensionale grille van de KODIAQ RS die in hoogglans zwart is uitgevoerd, zorgt voor wat in Duitsland zo mooi ‘Überholprestige’ wordt genoemd. De grille benadrukt het sportieve karakter van de grote SUV, die de allersterkste dieselmotor heeft in de historie van het Tsjechische merk. De dakrails, raamomlijsting en buitenspiegels zijn eveneens uitgevoerd in sportief zwart. Daarnaast biedt ŠKODA bij de KODIAQ RS voor de eerste keer de metallickleur Race Blue aan. De SUV is het eerste lid van de RS-familie die beschikt over het nieuwe, moderne RS-logo met een rode ‘v’ voor Victory. Het embleem prijkt prominent in de grille en op de achterkant van de auto.

Nieuw ontworpen bumpers

ŠKODA heeft speciaal voor de KODIAQ RS nieuwe bumpers ontwikkeld. Standaard full-led-koplampen met een kristallijnen uiterlijk zorgen letterlijk en figuurlijk voor een zelfverzekerde uitstraling. De achterzijde is voorzien van een reflector die over de gehele breedte van de KODIAQ RS loopt – een typisch kenmerk van alle ŠKODA RS-modellen. Twee markante uitlaatpijpen zijn duidelijk zichtbaar onder de achterbumper.

Eerste ŠKODA met standaard 20 inch lichtmetalen velgen

De KODIAQ RS is de eerste ŠKODA met standaard 20 inch lichtmetalen velgen. De antracietkleurige velgen Xtreme sluiten naadloos aan bij het rijpotentieel van de ŠKODA KODIAQ RS. Eveneens ontworpen voor uitzonderlijke prestaties is het remsysteem met 17 inch remschijven en de goed zichtbare rode remklauwen.

Met de KODIAQ RS gebruikt ŠKODA voor het eerst de succesvolle ontwerptaal van de sportmodellen voor een SUV. Het publiek krijgt de meest sportieve KODIAQ te zien tijdens de internationale autoshow van Parijs, die van 4 tot en met 14 oktober plaatsvindt.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Terug naar nieuwsoverzicht