Eerste interieurbeelden ŠKODA SCALA

29 november 2018 SKODA SCALA

ŠKODA brengt een week vóór de wereldpremière in Tel Aviv de eerste interieurfoto’s van de ŠKODA SCALA uit. Het interieur van het model volgt de nieuwe designtrend die ŠKODA met de VISION RS-conceptcar heeft ingezet. De SCALA wordt het eerste productiemodel waarbij ŠKODA deze nieuwe ontwerptaal doorvoert. Kenmerkend zijn een centraal display in het gezichtsveld van de bestuurder en een nieuw ontworpen instrumentenpaneel.

“De ŠKODA SCALA is het eerste productiemodel met ons nieuwe interieurconcept, waarbij naast de nieuwe kleuren en materialen ook een vernieuwde ontwerptaal wordt geïntroduceerd,” aldus Norbert Weber, hoofd interieurdesign bij ŠKODA AUTO. “Het interieurdesign van de SCALA markeert het begin van een nieuwe merkidentiteit voor ŠKODA, waarin aantrekkingskracht samengaat met functie.”

Letterlijk centraal in het interieurconcept van de ŠKODA SCALA staat het vrijstaande display dat tot maximaal 9,2 inch groot is. Daarmee is dit het grootste scherm in deze klasse. Het scherm is perfect gepositioneerd in het gezichtsveld van de bestuurder en voorpassagier. Simply Clever: het dashboard is zo ontworpen dat er een handige steun is geïntegreerd waar de pols op kan rusten wanneer het display wordt bediend.

De bedieningselementen voor de airconditioning in de middenconsole en de knoppen voor het start-/stopsysteem, Driving Mode Select en Park Assist die net voor de versnellingspook zijn geplaatst, liggen binnen handbereik. De luchtroosters op de hoeken lopen door in de portieren waarmee de breedte van de SCALA visueel wordt versterkt, wat bijdraagt aan het royale gevoel van ruimte.

Het dashboard en de panelen van de voorportieren zijn voorzien van een verfijnd, zachtschuim oppervlak met een nieuwe structuur.

De wereldpremière van de ŠKODA SCALA vindt op 6 december plaats in Tel Aviv en is live te volgen via de ŠKODA Storyboard-site en op een aantal social-mediakanalen van het merk.

Terug naar nieuwsoverzicht