Skoda Enyaq iV

29 september 2020

Elektrische Škoda ENYAQ iV nu te bestellen

Škoda maakt elektrisch SUV-rijden bereikbaar met de compleet nieuwe ENYAQ iV. De ENYAQ iV 80 met 150 kW sterke elektromotor en een 77 kWh accu (goed voor een actieradius van 510 km**) is nu al te bestellen. In oktober opent Škoda de orderboeken voor de ENYAQ iV 60, met een prijs vanaf € 39.990*. De levering van de ENYAQ iV start in het voorjaar van 2021. Op 12 oktober kunnen geïnteresseerden bij De Waal echter al live kennismaken met Škoda’s eerste elektrisch aangedreven SUV tijdens de ENYAQ iV roadshow.

De ENYAQ iV oogt hypermodern en is tegelijkertijd direct herkenbaar als Škoda. Hij maakt gebruik van het MEB-platform, dat de Volkswagen Group speciaal voor elektrisch aangedreven modellen heeft ontwikkeld. Dankzij dit platform kunnen ENYAQ iV-klanten op termijn kiezen uit drie accuvarianten, vijf vermogensniveaus en achter- of vierwielaandrijving. Doordat de accu in de vloer is verwerkt, heeft elke ENYAQ iV een opmerkelijk ruim interieur én een bagageruimte van 585 liter. De meest krachtige ENYAQ iV (80 4×4) mag aanhangers met een gewicht van maximaal 1.200 kg trekken. Blikvangers in het interieur zijn het 13 inch infotainmentdisplay en de middenconsole met twee niveaus. De Škoda Connect app maakt het mogelijk om diverse functies op afstand te bedienen. Dan gaat het niet alleen om het aansturen van het laadproces van de accu, maar ook over het instellen van comfortfeatures als de verwarming en airconditioning. Standaard op elke ENYAQ iV zijn onder meer LED-koplampen, 19 inch lichtmetalen velgen, de Digital Cockpit, een 13 inch infotainmentdisplay, DAB+ digitale radio, 2-zone Climatronic airconditioning en Škoda Connect met eCall.

Een nieuwe manier van configureren

Voor de ENYAQ iV stapt Škoda af van traditionele uitvoeringen. Een ENYAQ iV naar eigen wens samenstellen in vijf simpele stappen begint met de keuze voor het accupakket. Aansluitend kiest de klant de interieurstijl, de velgen, de gewenste optiepakketten en eventueel nog individuele opties. Het resultaat is altijd een ENYAQ iV op maat.

Bereikbaar: ENYAQ iV vanaf € 39.990*

Hoewel de ENYAQ iV baanbrekend is, heeft hij ook een traditionele Škoda-eigenschap: hij biedt verrassend veel voor deze prijs en is de meest ruime elektrische SUV in deze prijsklasse. De ENYAQ iV maakt het rijden van een ruime en krachtige elektrisch aangedreven SUV namelijk al mogelijk vanaf € 39.990*. Voor dat bedrag staat de ENYAQ iV 60 klaar. Die beschikt over een 132 kW sterke elektromotor en een 58 kWh accupakket, dat een actieradius van 390 kilometer** mogelijk maakt. Deze ENYAQ iV is geschikt voor snelladen met 50 kW of optioneel zelfs met 100 kW. In het laatste geval is de auto afhankelijk van de technische vereisten in slechts 40 minuten op te laden van 10 tot 80 procent. De ENYAQ iV 60 is naar verwachting vanaf medio oktober te bestellen.

De ENYAQ iV 80 is nu al bestelbaar, vanaf € 46.990*. Deze uitvoering beschikt over een elektromotor met een vermogen van 150 kW, die wordt gevoed door een accupakket met een capaciteit van 77 kWh. Daarmee is een actieradius van 510 kilometer** mogelijk. Uiteraard is ook deze ENYAQ iV geschikt voor snelladen (maximaal 125 kW). De ENYAQ iV 80 beschikt daarnaast onder andere ook standaard over een chromen dakrailing, achteruitrijcamera en drive mode select. Het trekgewicht (geremd) van zowel de ENYAQ iV 60 als de ENYAQ iV 80 is 1.000kg. Škoda biedt via Shuttel oplaadmogelijkheden op maat aan (laadpunten, laad-/mobiliteitspassen), zowel voor thuis als op het werk.

Uitgebreid gamma

Begin 2021 wordt het ENYAQ iV-gamma verder uitgebreid met de beschikbaarheid van de ENYAQ iV 50, voorzien van een 109 kW elektromotor en een range van 340 kilometer**. Ook is dan de vierwielaangedreven ENYAQ iV 80 met de 195 kW sterke unit te bestellen. In de tweede helft van 2021 volgt vervolgens het absolute topmodel in het programma: de ENYAQ iV vRS, voorzien van een 225 kW sterke elektromotor waarmee deze vierwielaangedreven SUV in slechts 6,2 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u sprint. De actieradius voor beide vierwielaangedreven versies betreft 460 kilometer**.

Zorgeloos elektrisch rijden

De levering van de ENYAQ iV-modellen start in het voorjaar van 2021. Elke ENYAQ iV wordt standaard geleverd met twee jaar fabrieksgarantie, tot 6 jaar onderhoud en 8 jaar garantie op de accu (max. 160.000 km).

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie skoda.nl.

**) Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.