Nieuwe stads-SUV van ŠKODA heet KAMIQ

24 januari 2019

De nieuwe SUV van ŠKODA heet KAMIQ. De cross-over is de derde SUV van ŠKODA voor de Europese markt en vormt de volgende stap in het SUV-offensief. De ŠKODA KAMIQ is een cross-over model dat de ideale metgezel is voor het dagelijks leven in de moderne stad én daarbuiten. De naam KAMIQ maakt deel uit van een cross-model naamgeving voor het SUV-modellengamma. Alle namen van de huidige ŠKODA SUV-modellen beginnen met een K en eindigen met een Q: KODIAQ en KAROQ.

Waar komt de naam KAMIQ vandaan?

Het woord KAMIQ komt uit de taal van de Inuit. De naam waarmee de Eskimo’s van Groenland en Canada zichzelf aanduiden. Het woord is min of meer te vertalen als ‘tweede huid’, die perfect past in elke situatie. De nieuwe cross-over deelt zijn naam met de KAMIQ die nu al in China leverbaar is, maar wijkt verder op alle fronten af als compleet nieuw model.

Volgende stap in SUV-offensief

Met de nieuwe ŠKODA KAMIQ zet ŠKODA volgende stap in zijn SUV-offensief. Het merk breidt zijn aanbod uit met een compact en op levensstijl gericht instapmodel voor de Europese markt. De ŠKODA KAMIQ combineert de wendbaarheid en rijeigenschappen van een compacte auto met de klassieke voordelen van een SUV: een hogere zitpositie, beter zicht, gemakkelijker in- en uitstappen en meer bodemvrijheid. Op basis van het modulaire MQB-platform biedt het ŠKODA-model nieuwe assistentiesystemen. Ook maakt hij indruk met talloze Simply Clever-functies die net zo typerend zijn voor het merk als de royale beschikbare ruimte.

Première van de KAMIQ

De première van de nieuwe ŠKODA KAMIQ vindt plaats op de autosalon van Genève, (5 tot en met 17 maart 2019). Verwacht wordt dat er dan ook meer informatie bekend wordt over de prijs, afmetingen en modeluitvoeringen.

Mis niets over de ŠKODA KAMIQ

Als eerste op de hoogte worden gehouden over prijzen, modeluitvoeringen of verdere specificaties? Klik dan op onderstaande button.

Houd mij op de hoogte
Terug naar nieuwsoverzicht