SKODA Octavia Combi Scout leverbaar vanaf €35.490

5 augustus 2014 SKODA Octavia Combi Scout

De nieuwe SKODA Octavia Combi Scout kenmerkt zich door zijn stoere uitstraling. De auto is rondom voorzien van stoere en beschermende carrosserie-elementen in een contrasterende kleur. Uiteraard ontbreken de voor de Scout zo kenmerkende metaalkleurige bodembeschermers niet. Ten opzichte van de reguliere Octavia is de bodemvrijheid toegenomen met 31 millimeter. De auto is standaard voorzien van 17 inch lichtmetalen velgen.

“De nieuwe SKODA Octavia Combi Scout is een slimme off-roader in alle opzichten,” zegt Dr Frank Welsch , ŠKODA boardmember voor technische ontwikkeling . “Ons nieuwe model is een Scout in de beste zin van het woord en biedt klanten een unieke combinatie van een opvallende off-road look met veel ruimte, veiligheid, comfort en efficiënte motoren. Met deze unieke auto zetten we de standaard in het segment.”

State-of- the-art 4WD technologie, voorzien van de 5e generatie Haldex koppeling en nieuwe technologische mogelijkheden maken het nieuwe model de beste Octavia Combi Scout ooit. Het geremde aanhangergewicht is toegenomen met 25% tot maximaal 2.000 kilogram. Door de geringe overhang zijn de aanloop- en afloophoeken vergroot, waardoor de Octavia Combi Scout nog beter zijn weg vindt op steil en uitdagend terrein. De ŠKODA Octavia Scout heeft 31 mm meer bodemvrijheid dan de standaard Octavia. Het slecht wegdek pakket met bodembescherming is standaard op deze stoere ŠKODA. Standaard is de auto voorzien van 17-inch lichtmetalen velgen.

Drie motoriseringen
De Octavia Combi Scout biedt keuze uit een diesel- en benzinemotor. Deze motoren zijn krachtiger en zuiniger dan die gebruikt zijn in zijn voorganger. Toch zijn ze tot 29 kilo lichter. Alle motoren worden standaard geleverd in combinatie met vierwielaandrijving, automatisch stop/start systeem en een regeneratieve remsysteem.

De 2.0 TDI/110 kW (150 pk) wordt geleverd met een handgeschakelde 6-versnellingsbak. Het gemiddelde verbruik van deze combinatie is 5.1 liter/100 km met een CO2 uitstoot van 129 g/km.

Wie liever in een benzine uitvoering rijdt, doet dit altijd met een DSG-6 versnellingsak. De 1.8 TSI/132 kW (180 pk) verbruikt gemiddeld 6.9 liter /100 km en heeft een CO2 uitstoot van 158 g/km.

Alle motoren voldoen reeds aan de EU6-norm die pas eind 2015 van kracht is.

De vanafprijzen van de Octavia Combi Scout zijn:
1.8 TSI DSG-7 / 132 kW (180 pk) € 36.290
2.0 TDI handgeschakeld /110 kW (150 pk) € 35.490

Samenvattend, de nieuwe SKODA Octavia Combi Scout heeft alle typische SKODA waarden en geeft net ‘dat beetje meer’: ruimte, maximale functionaliteit, praktische ‘ Simply Clever ‘ oplossingen, veiligheid en comfort. En uiteraard met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

De SKODA Octavia Combi Scout is vanaf nu bestelbaar.

Terug naar nieuwsoverzicht