SKODA al 11 jaar hoofdsponsor en autopartner Tour de France

4 juli 2014 SKODA tour de france

ŠKODA is dit jaar voor het elfde jaar hoofdsponsor en autopartner van de Tour de France. Ook nu is de kern van de sponsoring een autovloot van meer dan 250 ŠKODA’s bij het beroemdste wielerevenement ter wereld. Een rode ŠKODA Superb zal de Tour leiden en dienst doen als mobiel controlecentrum voor de Tourdirecteur. De Tour de France 2014 vindt plaats van 5 t/m 27 juli.

“ŠKODA’s betrokkenheid in de Tour de France is het kroonjuweel van al onze sponsorschappen in de fiets- en wielerwereld”, aldus Werner Eichhorn, ŠKODA Board Member voor Sales en Marketing. “Onze sterke aanwezigheid in de meest bekende wielerwedstrijd van de wereld versterkt als geen ander het imago en de reputatie van ŠKODA. De ondersteuning van Le Tour en fietsen is veel meer dan een klassieke sponsorovereenkomst, het is een zaak van het hart voor de hele onderneming. Het was immers met de productie van fietsen door onze grondleggers Laurin en Klement dat het merk ŠKODA is ontstaan!”

De 2014-editie van de Tour de France start op zaterdag 5 juli in Leeds en zal na 21 etappes op zondag 27 juli finishen op de Champs-Elysées in Parijs. Evenals in voorgaande jaren is ŠKODA ook dit jaar partner en sponsor van de ‘witte trui’ voor de beste wielrenner onder de 25 jaar. Ook voor de komende jaren heeft ŠKODA zich al verbonden aan de Tour, door het partnerschap met nog eens 5 jaar te verlengen tot en met 2018. Deze overeenkomst omvat ook het sponsoren van de Ronde van Spanje (La Vuelta) en andere internationale wielerwedstrijden.

Kern van de Tour de France sponsoring is een wagenpark van meer dan 250 ŠKODA’s, dat voor het grootste deel bestaat uit de ŠKODA Octavia Combi en ŠKODA Superb. Deze shuttlevloot vervult sinds het begin een zeer belangrijke en betrouwbare rol. Tijdens hun jaarlijkse dienst leggen alle ŠKODA’s samen zo’n 2,8 miljoen kilometers af, maar nog nooit is in de Tour de France een ŠKODA stil komen te staan!

De Rode Auto – de rode ŠKODA Superb die voorop gaat en de Tour leidt – is alom zichtbaar voor alle fans. Tijdens de Tour fungeert deze als een mobiel controlecentrum. Vanuit deze ŠKODA geeft Tourdirecteur Christian Prudhomme elke ochtend het groene licht voor de start, organiseert hij de verkeersbewegingen rond het peloton en communiceert hij met de ploegleiders. Voor dit doel heeft de rode Superb een uitgebreide technische uitrusting aan boord, inclusief 4 radiozenders voor verspreiding en ontvangst van informatie.

Christian Prudhomme zit altijd achterin. “Ik hou van mijn Superb. Ik ben 1,90 meter, net als mijn chauffeur. Toch kan ik achterin zeer comfortabel achterover leunen en zelfs met mijn benen over elkaar zitten! Ook het panoramadak is zeer indrukwekkend.” De Superb is uitgerust met een uniek panoramisch schuifdak. Dit opent vanaf de achterzijde naar voor, waardoor Prudhomme als nodig direct kan opstaan.

De Tour de France is een van ‘s werelds grootste sportevenementen. Alleen het WK voetbal en de Olympische Spelen zijn groter. In 2013 juichten 12 miljoen wielerfans de renners toe langs de route, met nog eens 3,5 miljard mensen uit de hele wereld thuis voor de televisie.

Behalve de band met Tour de France, La Vuelta en nog 8 andere internationale wielerkoersen, is ŠKODA ook partner van de KNWU en veel bekende wielerploegen. Denk aan Giant Shimano, maar ook aan in te huren ŠKODA’s van juryauto.nl, de materiaalauto’s van Shimano Neutrale Service. De passie voor fietsen deelt ŠKODA ook met veel klanten, wat blijkt uit de populariteit van www.skodatours.nl, dat alle wielerliefhebbers exclusief toegang geeft tot wielerevents, fietsclinics met profs en VIP-bezoeken aan grote wielerevenementen.

Terug naar nieuwsoverzicht