ŠKODA ENYAQ iV: spannend, efficiënt en vooruitstrevend

2 september 2020

ŠKODA heeft haar eerste volledig elektrische SUV onthuld. Dinsdag 1 september onthulde ŠKODA de ENYAQ iV. De ŠKODA ENYAQ iV is te bestellen vanaf  oktober en heeft een vanaf prijs van € 39.990. Naar verwachting staat deze EV begin 2021 in ons showrooms. Voor ŠKODA is dit het eerste productiemodel wat is gebaseerd op het modulaire MEB-platform. Dit platform is door de Volkswagen Group ontwikkeld en bestemd voor elektrische auto’s. De ENYAQ iV wordt leverbaar met verschillende aandrijvingsvormen, accupakketten en vermogensniveaus. De maximaal bereikbare actieradius is hierbij 510 kilometer*. Een opmerkelijke uitvoering is de exclusieve ENYAQ iV Founders Edition. Dit is een eerbetoon aan het 125-jarig bestaan van ŠKODA en van deze uitvoeringen worden er slechts 1.895 geproduceerd.

Thomas Schäfer, ŠKODA AUTO CEO: “De introductie van de ENYAQ iV luidt een nieuw tijdperk in voor ŠKODA. Dit is onze eerste volledig elektrische auto die gebaseerd is op het MEB-platform. Met de lancering van dit model maken we elektromobiliteit Simply Clever – met een grote actieradius, de mogelijkheid tot snelladen, bedieningsgemak en betaalbare prijzen. De ENYAQ iV wordt geproduceerd in Mladá Boleslav, het hart van het ŠKODA-productienetwerk, waardoor onze hoofdfabriek de enige Europese productiefaciliteit voor MEB-modellen buiten Duitsland is.”

Met het 13″ mediascherm heb je een groter scherm dan van elke andere ŠKODA. Je bent in deze EV altijd online en dit zorgt voor een slimme auto. Zo kun je allerlei functies vanaf de ŠKODA Connect-app aansturen. Denk hierbij aan het opladen van de accu en het instellen van het klimaat in het interieur.

ŠKODA = Simply Clever. En de elektrische modellen zijn nóg slimmer. Speciaal voor de ‘iV’s’ ontwikkelde ŠKODA nieuwe Simply Clever-oplossingen. Wat denk je bijvoorbeeld van een reinigingsmiddel voor de laadkabel, een beschermkap voor de laadaansluiting en een opbergvak voor de laadkabel ónder de vloer van de bagageruimte? En ook het middenconsole is vernieuwd. Deze is ingedeeld in twee aparte niveaus en daardoor heb je meer ruimte én dus meer spullen die je bij de hand kunt houden. En de traditionele ŠKODA-ijskrabber ontbreekt natuurlijk niet. Niet bij het tankklepje of het laadklepje, maar in de achterklep.

Het design van de ŠKODA ENYAQ iV

Herkenbaar ŠKODA en ook heel vernieuwend. De ŠKODA ENYAQ iV straalt kracht en dynamiek uit. De volledig nieuwe elektrische SUV heeft de perfecte proporties en is uit te breiden met het mooiste lichtdesign wat je ooit hebt gezien bij een ŠKODA. De verlichte Crystal Face, inclusief geanimeerde Coming Home/ Leaving Home, maakt de stakke grille nog opvallender. Volledige LED Matrix-Koplampen zorgen voor perfect zicht en full LED-achterlichten zorgen ervoor dat je perfect gezien wordt. Ook de ENYAQ iV krijgt dynamische richtingaanwijzers bij Full LED, inclusief bijbehorende mini kermis met geanimeerde Coming Home/ Leaving Home.

De ŠKODA ENYAQ iV heeft een vanafprijs van € 39.990 voor het 62KwH instapmodel. Zoals je gewend bent van ŠKODA is dit een zeer complete auto die het populaire A-SUV segment bereikbaar maakt voor elektrisch rijden. Standaard heeft de ENYAQ iV onder andere een 13″ infotainmentdisplay, snellaadmogelijkheid en standaard 6 jaar onderhoud.

Exclusieve Founders Edition

Naast de reguliere uitvoeringen gaat ŠKODA de ENYAQ iV later volgend jaar tevens als exclusieve en bijzonder rijk uitgeruste Founders Edition leveren. Van deze laatstgenoemde uitvoering zullen 1.895 exemplaren worden gebouwd. Ze vormen een eerbetoon aan de succesvolle geschiedenis van het merk, dat 125 jaar geleden door Václav Laurin en Václav Klement werd opgericht. Deze uitvoeringen worden in 2021 afgeleverd.

ŠKODA ENYAQ iV – overzicht van de technische gegevens*
Afmetingen 4.649×1.879×1.616 mm, wielbasis: 2.765 mm
Model ENYAQ 50 iV ENYAQ 60 iV ENYAQ 80 iV ENYAQ 80x iV ENYAQ vRS iV
Aandrijflijn 4×2 4×2 4×2 4×4 4×4
Max. vermogen 109 kW 132 kW 150 kW 195 kW 225 kW
Max. koppel 220 Nm 310 Nm 310 Nm 425 Nm 460 Nm
Acceleratie

(0–100 km/u)

11,4 s 8,7 s 8,5 s 6,9 s 6,2 s
Topsnelheid 160 km/u 160 km/u 160 km/u 160 km/u 180 km/u
Actieradius (WLTP) 340 km 390 km 510 km 460 km 460 km

*alle cijfers zijn voorlopig

 

Terug naar nieuwsoverzicht