ŠKODA KODIAQ RS staat in de startblokken

23 augustus 2018 SKODA Kodiaq RS

De ŠKODA KODIAQ RS staat aan de vooravond van zijn wereldpremière, begin oktober tijdens de internationale autoshow van Parijs. Met twee foto’s licht ŠKODA alvast een tipje van de sluier op van de eerste RS SUV van het Tsjechische merk. De KODIAQ RS draagt voor het eerst ook het nieuwe RS-logo, dat in de toekomst op alle ŠKODA RS-modellen te vinden zal zijn. De KODIAQ RS – die optioneel ook leverbaar is als zevenzitter – wordt aangedreven door de sterkste diesel uit de geschiedenis van ŠKODA. De 2.0-liter bi-turbo van de SUV levert 176 kW/239 pk.

Sinds het jaar 2000 dragen de sportiefste modellen van ŠKODA de twee veelzeggende letters RS. De ŠKODA KODIAQ RS is de eerste SUV van het merk in dit sportieve gezelschap. De Tsjechische autofabrikant voegt hiermee een nieuw voertuigsegment toe aan de 117-jarige motorsport- en rallytraditie van het merk. ŠKODA onderstreept deze stap met een nieuw, modern RS-logo met een aantal rode accenten.

In de beste traditie van de eerste RS-modellen uit 1974

De letters RS staan voor Rally Sport. Ze werden in 1974 voor het eerst gebruikt bij de twee rallyprototypen ŠKODA 180 RS en 200 RS. Hieruit ontstond in 1975 de ŠKODA 130 RS, die ook wel bekend stond als ‘de Porsche van het Oosten’. Met de sportcoupé behaalde ŠKODA in 1977 twee klasse-overwinningen tijdens de legendarische Monte Carlo Rally en de Acropolis Rally. In 2000 introduceerde ŠKODA de OCTAVIA RS, het eerste RS-serieproductiemodel.

Het nieuwe rode RS-logo debuteert in Parijs op de ŠKODA KODIAQ RS. De dynamische SUV draagt het logo met de twee lettertjes onder andere in de grille. De rode kleur symboliseert de sportiviteit en kracht van de RS-familie. De nieuwe, moderne looks van het embleem geven het sportieve uiterlijk van de KODIAQ RS extra glans.

Vierwielaandrijving en de sterkste dieselmotor uit de geschiedenis van ŠKODA

De sportieve ambities van de ŠKODA KODIAQ RS worden onderstreept door zijn krachtige motor. De 2.0-liter viercilinder TDI met vierwielaandrijving en bi-turbotechnologie levert in de nieuwe SUV 176 kW/239 pk en een maximumkoppel van 500 Newtonmeter. Dit maakt deze motor tot de krachtigste diesel in de ruim 120-jarige geschiedenis van het merk.

Terug naar nieuwsoverzicht