ŠKODA levert 122 auto’s af voor WK wielrennen in Oostenrijk

21 september 2018 SKODA WK

ŠKODA AUTO heeft deze week het wagenpark voor de wereldkampioenschappen wielrennen in Innsbruck-Tirol overgedragen aan de internationale wielerunie UCI. Met 122 supportauto’s is de Tsjechische autofabrikant goed vertegenwoordigd. Daarnaast is het logo van ŠKODA prominent te zien langs het parcours van de twaalf wedstrijden waarin wordt gestreden om de wereldtitel. Met sponsoring van het WK Wielrennen (22 tot en met 30 september) wil ŠKODA zijn betrokkenheid bij de wielersport verder versterken.

ŠKODA heeft al sinds de oprichting een bijzondere band met de wielersport. In 1895 begonnen Václav Laurin en Václav Klement een fietsenfabriek in de Boheemse stad Mladá Boleslav. Tien jaar later rolde met de Voiturette A de eerste auto van het jonge bedrijf uit de fabriekshallen. In 1925 fuseerde Laurin & Klement met ŠKODA.

Door grote wielerevenementen te ondersteunen, laat het merk zien dat het vandaag de dag nog steeds een groot wielerhart heeft. De Tour de France en La Vuelta a Espana kunnen op ŠKODA bouwen en de wereldkampioenschappen wielrennen zijn daar nu bijgekomen. Hier worden 122 ŠKODA’s – allemaal SUPERBs en OCTAVIA’s – in de koers gebruikt als volgwagen. Buiten de wedstrijden om vervoeren de wagens delegaties van deelnemende landen. Mede dankzij het ruime interieur en moderne snufjes, zoals automatische afstandscontrole tot de voorligger en lane assist-systemen, lenen de voertuigen zich prima voor de kampioenschappen.

In het hart van de Alpen

De twaalf wedstrijden van de wereldkampioenschappen vinden plaats in Tirol en doen verschillende mooie plaatsen en bezienswaardigheden aan. De starts van het ploegentijdrijden zijn bij outdoorpark AREA 47 in het Ötztal. De renners die deelnemen aan de individuele tijdrit rollen bij de Swarovski Crystal Worlds in Hall-Wattens van het startpodium. Bij de wegwedstrijden lost men het startschot in Kufstein. De finish van alle kampioenschappen is in Innsbruck, dat bekendstaat als ‘hoofdstad van de Alpen’. Het motto van de wereldkampioenschappen – ‘Riding the heart of the Alps’ – is dan ook toepasselijk.

Grote belangstelling

De wereldkampioenschappen kunnen op grote belangstelling rekenen. Wereldwijd kijken er straks meer dan 200 miljoen mensen uit 150 landen op televisie naar de wedstrijden. Langs het parcours staan nog eens 500.000 fans de circa 1.000 sporters aan te moedigen. Met name de wegwedstrijd bij de mannen (254,2 kilometer en 4.670 hoogtemeters) op 30 september en bij de vrouwen (156,2 kilometer en 2.413 hoogtemeters) op 29 september zijn naar verwachting grote publiekstrekkers.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Terug naar nieuwsoverzicht