ŠKODA officieel sponsor van UCI WK wielrennen op de weg

14 augustus 2018

ŠKODA AUTO wortelt steeds dieper in de wielrennerij. De Tsjechische autofabrikant heeft zich deze week als officieel sponsor verbonden aan de UCI wereldkampioenschappen wielrennen op de weg. Die vinden van 22 tot en met 30 september 2018 plaats in het Oostenrijkse Tirol. ŠKODA voorziet de organisatie van 122 support auto’s, die worden ingezet tijdens de twaalf wedstrijden die alle finishen in Innsbruck, de hoofdstad van de deelstaat Tirol. Daarnaast zal het logo van ŠKODA prominent te zien zijn langs de route.

Wereldwijd kijken er straks meer dan 200 miljoen mensen uit 150 landen op tv naar de UCI wereldkampioenschappen wielrennen op de weg. Langs het parcours staan verspreid over de twaalf wedstrijden nog eens 500.000 fans om de beste wielrenners ter wereld aan te moedigen. Zo’n 1.000 renners nemen deel aan de twee soorten wielerdisciplines: de tijdrit en/ of wegwedstrijd. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Tour de France en Giro d’Italia rijden de renners niet in teamverband, maar komen ze uit voor hun land en rijden ze in een nationale selectie. Het motto dit jaar is ‘Riding the Heart of the Alps’. De parcoursen doorkruisen de pittoreske landschappen van Tirol en gaan over uitdagende beklimmingen met hellingsgraden tot 28 procent.

Van producent van fietsen tot autofabrikant

Alain Favey, verantwoordelijk voor sales en marketing bij ŠKODA AUTO: “ŠKODA en wielrennen gaan hand in hand samen. Onze betrokkenheid bij de wielersport weerspiegelt de warme band die het merk altijd al heeft gehad met de fiets. ŠKODA is in 1895 begonnen als fabrikant van fietsen. Met de Tour de France en Vuelta ondersteunen we als sponsor al twee grootse evenementen in het internationale wielrennen. Nu breiden we onze zichtbaarheid in de wielersport verder uit met de ondersteuning van een ander sportief hoogtepunt in het seizoen: de UCI wereldkampioenschappen wielrennen op de weg.”

De wedstrijden om de wereldtitels starten in Ötztal, Hall-Wattens, Rattenberg en Kufstein. De eindstreep ligt bij alle wedstrijden voor de keizerlijke Hofburg, midden in het hart van de Tiroolse hoofdstad Innsbruck. De wegwedstrijd bij de elite mannen, die begint in Kufstein, vindt plaats op 30 september. Deze heeft met 254,2 kilometer de langste afstand van alle wedstrijden en schotelt de renners ongeveer 5.000 hoogtemeters voor. Een dag eerder strijden de elite vrouwen om de regenboogtrui. Zij leggen 156,2 kilometer af van Kufstein naar Innsbruck en overwinnen daarbij 2.413 hoogtemeters.

ŠKODA en wielrennen

ŠKODA AUTO was dit jaar voor de vijftiende keer de officiële partner en autoleverancier van de Tour de France. De onderneming sponsorde voor de vierde maal ook de groene trui voor de beste sprinter. De autofabrikant ondersteunt verder de Ronde van Spanje (Vuelta) en andere internationale wielerwedstrijden. Het merk is nauw betrokken bij overige sportevenementen, zowel nationaal als internationaal. ŠKODA biedt tevens een serie wieleraccessoires.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Terug naar nieuwsoverzicht