ŠKODA op de IAA: spotlights op de KAROQ, VISION E en nieuwe KODIAQ-varianten

12 september 2017 skodakaroq

Tijdens de internationale autoshow van Frankfurt (IAA, 12 t/m 24 september 2017) presenteert ŠKODA een reeks interessante highlights. Center stage is er voor de KAROQ, ŠKODA’s nieuwe compacte SUV die in Frankfurt zijn publieksdebuut beleeft. Daarnaast zorgt de Tsjechische autofabrikant in Hal 3 voor een Europese showprimeur met de VISION E, het eerste volledig elektrische studiemodel van ŠKODA. Daarnaast breidt het merk het portfolio voor de KODIAQ uit met de robuuste KODIAQ SCOUT en de sportieve KODIAQ SPORTLINE.

KAROQ: SUV met karakter
De ŠKODA KAROQ beleeft in Frankfurt zijn beursdebuut. De KAROQ is een SUV met karakter. De lange wielbasis van 2.638 millimeter zorgt voor een riant ruimteaanbod voor de passagiers. De bagageruimte heeft een inhoud van 521 liter met de rugleuning van de achterbank omhoog. VarioFlex-achterstoelen zorgen voor nog meer flexibiliteit in het interieur, de inhoud van de bagageruimte heeft in dit geval een inhoud van 479 tot 588 liter. De ŠKODA KAROQ is de ‘digitaalste’ auto in het modellengamma van ŠKODA. Als eerste ŠKODA kan de compacte SUV worden voorzien van een vrij programmeerbaar, digitaal instrumentenpaneel. De ŠKODA KAROQ is deze week in Frankfurt voor consumenten voor het eerst te zien. Zijn marktintroductie staat gepland voor eind 2017.

VISION E trapt ŠKODA’s e-strategie af
Een andere showprimeur van formaat is de ŠKODA VISION E. ŠKODA heeft het studiemodel dat eerder dit jaar in Shanghai werd onthuld, verder doorontwikkeld. Met dit studiemodel toont de onderneming de eerste merk-specifieke voorbode van de toekomst van individuele mobiliteit. “Eén van de vier pijlers van onze Strategie 2025 is de elektrificatie van ons modellenaanbod. De ŠKODA SUPERB met plug-in hybride aandrijflijn wordt in 2019 gelanceerd. Vervolgens volgt in 2020 onze eerste puur elektrische auto, waarvan de ŠKODA VISION E als een serieuze voorbode kan worden beschouwd,” verklaart ŠKODA CEO Bernhard Maier.

De fraai gelijnde vijfdeurs SUV coupé kan geheel elektrisch een afstand van maximaal 500 kilometer afleggen. Dankzij het systeemvermogen van 225 kW accelereert de ŠKODA VISION E onmiddellijk en op sportieve wijze. De topsnelheid bedraagt 180 km/u. De krachtige lithium-ion accu’s en de efficiënte recuperatie staan garant voor een actieradius van maximaal 500 kilometer. De ŠKODA VISION E voldoet aan de voorwaarden die worden gesteld voor de normering ‘level 3’ voor autonoom rijden. Zo kan de auto in files volledig automatisch rijden, is er een autopilot-functie beschikbaar voor snelwegen, wordt hij op de rijbaan gehouden, is hij in staat inhaalmanoeuvres uit te voeren en kan hij zoeken naar vrije parkeerplaatsen, om daarna volledig automatisch in te parkeren en het parkeervak vervolgens ook weer te verlaten.

Verbreding: KODIAQ SCOUT & SPORTLINE
Naast de KAROQ en VISION E maken op de IAA ook twee onderscheidende uitvoeringen van ŠKODA’s grootste SUV – de KODIAQ – hun opwachting. De eerste is de KODIAQ SCOUT, die zowel uiterlijk als in technologisch opzicht blijk geeft van de offroadambities van de KODIAQ. De stoere, robuuste verschijning van de SCOUT wordt aangezet door zilverkleurige designaccenten, waaronder een opvallende bodemplaatbescherming voor en achter. De 19 inch velgen zijn speciaal voor deze ŠKODA KODIAQ SCOUT ontworpen en onderstrepen het krachtige uiterlijk. De SCOUT biedt keuze uit twee benzinemotoren en twee diesels en vertrouwt in alle gevallen standaard op vierwielaandrijving.

Live persconferentie op ŠKODA Storyboard
Naast deze highlights presenteert ŠKODA bezoekers van de IAA van 12 t/m 24 september het voltallige modellengamma in Hal 3. De persconferentie van ŠKODA is op dinsdag 12 september aanstaande vanaf 12.00u voor iedereen live te volgen op http://www.ŠKODA-storyboard.com.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn inclusief BTW, BPM, rijklaarmaakkosten, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie www.skoda.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht