ŠKODA SCALA: nieuwe naam voor nieuw compact model

16 oktober 2018 Skoda Scala

SCALA. Dat wordt de naam van het nieuwe compacte model van ŠKODA. Na eerst het silhouet van het toekomstige compacte model te hebben getoond, geeft ŠKODA nu prijs hoe hij gaat heten. De naam stamt af van het Latijnse woord ‘scala’, dat letterlijk ‘trap’ of ‘ladder’ betekent. De naam staat ook synoniem voor de volgende grote stap van de Tsjechische autofabrikant in het compacte segment. Daarnaast heeft de ŠKODA SCALA nog een nieuwe feature: als eerste Europese productiemodel van het merk is de achterklep nu voorzien van afzonderlijke ‘ŠKODA’-letters in plaats van een logo.

“’Met de ŠKODA SCALA starten we een nieuw hoofdstuk in de compacte klasse,” verklaart Bernhard Maier, Voorzitter van de Raad van Bestuur van ŠKODA AUTO. “De auto is een compleet nieuwe ontwikkeling die in deze klasse standaarden zet op het gebied van technologie, veiligheid en design.’’

Met de SCALA presenteert ŠKODA voor de eerste keer zijn nieuwe ontwerptaal voor het exterieur en de binnenzijde. De nieuweling vertaalt het aansprekende design van de onlangs op de Autosalon van Parijs onthulde ŠKODA VISION RS concept car door naar een productiemodel. Daarnaast maakt ŠKODA met de SCALA ook een grote sprong voorwaarts op het gebied van technologie en biedt het Tsjechische merk straks innovatieve functies die tot nu toe alleen in het hogere segment te vinden zijn. Met de SCALA zet ŠKODA grote stappen voorwaarts op het gebied van verschillende belangrijke ontwikkelingsstadia.

 Skoda Scala

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Terug naar nieuwsoverzicht