Start van een nieuw tijdperk: de nieuwe SKODA Superb

11 december 2014 SKODA Superb

Het aftellen is begonnen: de nieuwe SKODA Superb staat in de startblokken. Het compleet nieuw ontwikkelde vlaggenschip van SKODA heeft recent in Zuid-Europa de laatste testen en inspecties afgerond. De nieuwe Superb wordt meer dan ooit het absolute topmodel van het SKODA modellengamma. Met zijn nieuwe designtaal, nieuwe verhoudingen, ruimte, innovatieve technologie, rijdynamiek en bouwkwaliteit, schuift de auto op naar het bovenste spectrum van de middenklasse.

De nieuwe, derde generatie SKODA Superb biedt maximale functionaliteit in een verbeterd totaalconcept. De voor een SKODA typische binnenruimte en bagage-inhoud is opnieuw toegenomen en zet wederom de benchmark in zijn klasse. Door toepassing van de innovatieve MQB technologie van de Volkswagen Group, brengt de SKODA Superb kwaliteiten van auto’s uit hogere segmenten naar de middenklasse. De grootste SKODA biedt hierdoor het allerbeste op het gebied van comfort, infotainment en connectiviteit, veiligheid, milieuvriendelijkheid, verbruik en prestaties.

“De nieuwe Superb is de beste SKODA ooit. Deze nieuwste generatie van ons vlaggenschip zal nieuwe klanten aantrekken in zowel het bedrijfsleven als de particuliere sector. De kwaliteiten van de Superb benadrukken de merkwaarden en de richting voor de toekomst van SKODA”, aldus SKODA CEO Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland.

De nieuwe SKODA Superb beleeft medio februari 2015 zijn wereldpremière in Praag. Kort daarna volgt de presentatie op de Geneva Motor Show, begin maart. De marktintroductie staat gepland voor medio 2015. De SKODA Superb vormt sinds 2001 de top van het SKODA modellengamma. Tot op heden zijn er meer dan 700.000 exemplaren van de eerste en tweede generatie SKODA Superb aan klanten over de hele wereld geleverd.

Terug naar nieuwsoverzicht