Zo sportief is de SUPERB Sportline Business

23 december 2019

Zwarte grille, grote velgen, LED Matrix-koplampen – de ŠKODA SUPERB Sportline Business is een stoer apparaat. Voorzien van deze sportieve uitrusting, ken je de praktische ŠKODA bijna niet meer terug.

Als je een nieuwe auto koopt, luister je dan naar je hoofd of naar je hart? In het geval van de ŠKODA SUPERB Sportline Business geven ze allebei groen licht. Niet alleen is de vernieuwde ŠKODA SUPERB onveranderd ruim en praktisch, deze sportieve uitvoering beschikt over talloze begeerlijke opties en extra’s. De grote ‘uitspringers’ zijn de Virtual Cockpit en de LED Matrix-koplampen – beide doen hun intrede bij de vernieuwde SUPERB en zitten standaard (!) op de Sportline Business. We belichten zes sportieve eigenschappen van deze imposante uitvoering.

Zwarte accenten

De Sportline Business dankt zijn stoere voorkomen grotendeels aan de zwarte exterieuraccenten. Zo zijn de grille, de rails op het dak en diffuser onder de achterbumper allemaal zwart van kleur. Kies je voor de SUPERB HATCHBACK, dan krijg je geen zwarte dakrails maar een zwarte achterspoiler.

Grote velgen

Kleren maken de man en velgen maken de auto. De SUPERB Sportline Business staat standaard op 18-inch lichtmetaal en voor een meerprijs kun je upgraden naar 19 inch. De velgen die je hier ziet, zijn de stoere 19-inch Vega-velgen van het formaat 235/40. Je kunt ze alleen bestellen voor de Sportline Business.

Sportstuur met leder en schakelflippers

‘Is zo’n afgeplat sportstuur met geperforeerd leder nou nodig, schat?’ Absoluut! Niet alleen ligt het lekker in de hand, de platte onderkant maak het in- en uitstappen een tikkeltje eenvoudiger. Met de schakelflippers achter het stuur laat je de DSG-transmissie vliegensvlug van versnelling wisselen – leuk gereedschap voor de sportieve bestuurder.

Sportstoelen met alcantara

Deze sportstoelen zouden niet misstaan in een sportwagen. De stevige zijwangen houden je lichaam stevig vast en de alcantara bekleding voelt zacht aan en ziet er sportief uit. De uitschuifbare zittingen komen van de optielijst en ondersteunen je bovenbenen nog beter. Vooral lange bestuurders hebben hier profijt van.

Virtual Cockpit

De Virtual Cockpit is net zo veelzijdig als de vernieuwde SUPERB zelf. Hij kan de navigatiekaart groot in beeld brengen, of juist een minimalistisch menu laten zien (voor een relaxte kijkervaring). De sportieve rijder kiest juist voor een prominente toerenteller. Wat je smaak ook is; weet dat de Sportline Business standaard over de Virtual Cockpit beschikt.

Sportline-embleem en alles extra’s

Voor de toeschouwers die minder van ŠKODA’s weten dan jij, verklapt het Sportline-logo bij de voorste wielkasten met welke versie ze te maken hebben. Andere details die laten zien dat je met een Sportline Business-uitvoering te maken hebt, zijn de aluminium pedalen, de getinte ramen achter en het speciale menu met sportinformatie. Hiermee kun je de G-krachten, de turbodruk en het motorvermogen aflezen.

De ŠKODA SUPERB Sportline Business mag er dan stoer uitzien en sportief aanvoelen, hij is gewoon leverbaar met de 150 pk sterke 1.5 TSI. Dat is een krachtige, maar zuinige, én betaalbare benzinemotor. Hij heeft zelfs cilinderuitschakeling (ACT). Zie je nu wel: je hart en je hoofd gaan allebei overstag.

Terug naar nieuwsoverzicht