Aircocheck en -service

Aircocheck € 20

Airconditioning doet meer dan u denkt. Uw auto blijft niet alleen koel, ook voorkomt de airco beslagen ruiten en houdt het stof, uitlaatgassen en pollen buiten. Dit verhoogt het rijcomfort, maar dan moet de airco wel goed functioneren. De aircocheck wordt niet meegenomen in het standaard onderhoud. Daarom adviseren wij om ieder jaar een aircocheck uit te voeren.

Onderhoudsbeurt en geurbehandeling € 139

Het aircosysteem heeft iedere drie jaar een onderhoudsbeurt nodig. Tijdens deze onderhoudsbeurt checken wij de werking van alle onderdelen en controleren wij de koeling het stof- en pollenfilter. Ook voegen we een speciale fluortoevoeging toe, zodat we eventuele lekkages in de toekomst makkelijk kunnen traceren. Als u kiest voor een onderhoudsbeurt is de aircocheck gratis.

Schimmels en bacteriën in de airco kunnen zorgen voor een ongezond autoklimaat. Tijdens de onderhoudsbeurt voeren wij een volledige reiniging van het systeem uit wat de schimmels en bacteriën verwijdert, waardoor de nare luchtjes verdwijnen.

Reparaties zijn niet bij de onderhoudsbeurt inbegrepen. Na uw goedkeuring, repareren wij de airco van uw ŠKODA. Vanaf modeljaar 2016 kost airco onderhoud € 189 i.v.m. ander koudemiddel geschikt voor deze modellen.

Airco tips € 0

  • Gebruik de airco het hele jaar door. Door de airco ook in de winter aan te zetten, blijft het systeem in goede conditie. Lekkages en reparaties kunnen zo voorkomen worden.
  • Schakel de airco 5 minuten voor de eindbestemming uit. Dit geeft het koudemiddel de kans om op te drogen. Zo ontstaan er geen nare geurtjes.
  • Zet in de zomer eerst kort alle ramen open, zodat de hete lucht kan ontsnappen. De airco hoeft zo minder hard te werken én het is sneller koel in de auto.

 

 

Plan hier direct uw afspraak in