ŠKODA distributieriem & multiriem

ŠKODA distributieriem

Uw ŠKODA bestaat uit enorm veel onderdelen. De ŠKODA distributieriem en multiriem zijn erg belangrijk voor de prestaties van uw auto. Deze onderdelen moeten dus extra goed worden onderhouden en tijdig worden vervangen. Maar waarom zijn de distributie- en multiriem nou zou belangrijk?

Plan hier direct uw werkplaats afspraak in

 

De ŠKODA distributieriem is cruciaal voor de werking van de motor. Als hij verspringt of breekt, kan dat ernstige en vooral dure motorschade tot gevolg hebben. Er wordt dan ook sterk geadviseerd om tijdig tot vervanging over te gaan. Afhankelijk van het motortype dient dit gebeuren bij kilometrages tussen 90.000-240.000 km. De ŠKODA distributieriem zelf is relatief goedkoop, maar de vervanging is specialistisch en arbeidsintensief. Om dubbelingen van arbeidskosten te voorkomen, wordt hierbij ook de vervanging van bijbehorende onderdelen als spanrollen aanbevolen.

Vervang de multiriem tijdig
De multiriem of V-snaar zorgt voor aandrijving van de waterpomp, de dynamo, stuurbekrachtiging en aircopomp. Door uitdroging en/of het vertonen van scheurtjes kan hij gaan slippen, piepen of zelfs knappen. Daardoor kunnen essentiële systemen uitvallen. Tijdige vervanging is dus belangrijk. De vervangingsfrequentie is afhankelijk van model en motortype.

Maak via onderstaande button direct een afspraak. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Afspraak maken   Direct contact