Hoe maakt u het interieur van uw auto goed schoon?

5 februari 2020 interieur reinigen

Kruimels tussen de stoelkussens, druppels koffie op uw bekleding, vette vingers op het navigatiescherm en een laagje stof op uw dashboard. Het reinigen van het interieur van uw auto neemt tijd in beslag maar u wilt uw auto natuurlijk wel als nieuw houden. Hoe kunt u de reiniging van uw auto interieur het beste aanpakken? Tijd voor een uitgebreide schoonmaak! Hieronder leest u enkele tips om uw auto van binnen weer als nieuw te krijgen.

  • Begin met een grote vuilniszak. Voordat u aan de slag gaat om uw dashboard weer te laten glimmen, is het fijn om de losse rommel uit uw auto te verwijderen. Kijk goed onder de voorstoelen of daar niet nog een verdwaald blikje ligt en til de achterbank op om te voorkomen dat u daar wat vergeet.
  • Het dashboard en het middenconsole kunt u het beste reinigen met een vochtige microvezeldoek. Er zijn ontzettend veel reinigingsmiddelen, sprays en doekjes op de markt die het materiaal van uw dashboard onbeschadigd achterlaten. Wij kunnen u adviseren over het gebruik van het juiste materiaal voor uw auto. En soms is het beter om géén schoonmaakmiddelen te gebruiken om te voorkomen dat u gekke strepen krijgt.
  • Zo krijgt u de binnenkant van uw ruiten streeploos schoon. Wist u dat het ontwasemen van uw ruiten een stuk gemakkelijker gaat als ze goed schoon zijn? Een goede reden om te gaan poetsen!
    Begin met een emmer met lauwwarm water waar een scheutje afwasmiddel in zit. Gebruik een zeem die niet pluist. Zijn uw ramen écht heel vies? Gebruik dan een scheutje citroenzuur of pure alcohol om de boel goed mee te ontvetten. Zorg ervoor dat u de ramen na het reinigen goed droog maakt. Dit kan óók met een leren zeem, of met wat oude kranten. De inkt in de kranten neemt ontzettend veel vocht op die is achtergebleven nadat u ze hebt gereinigd.
  • Nu is de bekleding aan de beurt. Het verschilt per type bekleding hoe u deze het beste kunt reinigen maar het doel blijft altijd hetzelfde; de geur eruit halen en de vlekken verwijderen.
    Met een stofzuiger met zachte borstel verwijdert u als eerste het grove vuil tussen de spleetjes van de stoelkussens. Zit er een grote vlek in uw stoffen bekleding? Er zijn verschillende manieren om deze zelf te verwijderen. Probeer bijvoorbeeld baking soda of een schuim reiniger.
  • Stofzuigen maar! Intussen zal er flink wat meer vuil op de grond van uw auto liggen dan toen u begon. Dus gooi de automatten naar buiten en begin met stofzuigen. De matten kunt u uitkloppen en met speciale opzetstukjes voor uw stofzuiger krijgt u de kleinste vuiltjes uit uw interieur.
  • De afsluiter; hang een heerlijke autoparfum in uw auto. Dat wordt genieten als u instapt!

 

Pro tip: reis er vaak klein telg in een kinderstoel met u mee? Dan bent u er vast mee bekend dat er allerlei soorten vuil en vocht rondom een baby verschijnen die vlekken in uw bekleding kunnen veroorzaken. Plaats een doek onder het babystoeltje en voorkom daarmee lelijke vervuiling van uw autostoelen! klik hier en bekijk dit product.

Heeft u nog vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Contact
Terug naar nieuwsoverzicht