Transporter wordt 65, maar werkt gewoon door

10 maart 2015 Transporter 65 jaar

Precies 65 jaar geleden startte in Wolfsburg de productie van de Volkswagen Transporter. Deze ‘T1’ werd in de armen gesloten door ondernemers én door hippies, kreeg in Duitsland de troetelnaam ‘Bulli’ en groeide uit tot een echte cult-wagen. Inmiddels staat de zesde Transporter-generatie in de startblokken.

De geschiedenis van de Volkswagen Transporter begon in 1947. Toen maakte Ben Pon, één van de grondleggers van de Nederlandse Volkswagen-importeur, een schets voor een bestelwagen op basis van de Kever.

Al snel een succesnummer
Op 8 maart 1950 begon de productie van de Volkswagen Transporter in het Duitse Wolfsburg. In eerste instantie werden tien exemplaren per dag gebouwd. Door zijn lage prijs, degelijke bouw en brede inzetbaarheid werd hij snel populair. Eind 1950 stond de productieteller al op 8001. Vier jaar na de introductie werd de 100.000e geproduceerd. Er was toen keuze uit dertig uitvoeringen.

Nieuwe fabriek
Omdat de productiecapaciteit in Wolfsburg niet meer voldoende was, startte Volkswagen in maart 1955 met de bouw van een nieuwe fabriek in Hannover. Een jaar later rolde de eerste ‘Hannover-Transporter’ van de band. In totaal zijn er nu wereldwijd meer dan 11 miljoen Volkswagens Transporter geproduceerd. En de teller tikt door.

Transporter T-Edition
Later dit jaar start de productie van de nieuwste Transporter – de T6 – in Hannover. De huidige Transporter is daarom tijdelijk verkrijgbaar als extra complete T-Edition. Voor een meerprijs van 595 euro wordt hij uitgerust met een accessoirepakket ter waarde van bijna 8.000 euro! Inbegrepen zijn bumpers in carrosseriekleur, lichtmetalen velgen, radio met Bluetooth, cruise control, parkeersensoren achter en mistlampen vóór. De ongekend rijk uitgeruste Transporter T-Edition is er vanaf 21.895 euro*.

* In dit bericht vermelde prijzen zijn adviesprijzen exclusief BTW, exclusief afleverkosten. Lees de algemene verkoopinformatie op www.volkswagen.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht