Volkswagen Bedrijfswagens trekt op IAA Hannover alle registers open

22 september 2014 Volkswagen Bedrijfswagens

Volkswagen Bedrijfswagens hanteert op de bedrijfswagenbeurs IAA in Hannover (25 september – 2 oktober) de slogan ‘Work. Life. Solutions.’. Hiermee geeft Volkswagen Bedrijfswagens aan een passende mobiliteitsoplossing te hebben voor elke beroeps- en privésituatie. “We weten exact wat onze klanten willen en zijn daarom in staat om hier feilloos op in te spelen”, zegt Bram Schot, de Nederlandse directeur Verkoop & Marketing bij Volkswagen Nutzfahrzeuge AG.

Een primeur van Volkswagen Bedrijfswagens op de IAA in Hannover is de productieversie van de e-Load up!. Deze volledig elektrische, bijzonder compacte bedrijfswagen is ideaal voor het emissievrij bezorgen van goederen in binnensteden. Vooral voor koeriersdiensten die per rit niet meer dan 100 kilometer afleggen, biedt de e-Load up! met 1.400 liter laadruimte en een maximaal laadvermogen van 306 kilogram uitkomst.

Talrijke variaties
Volkswagen Bedrijfswagens laat op de beurs zijn volledige gamma aan lichte bedrijfswagens voor werk én vrije tijd zien. Het bedrijfswagenmerk toont bezoekers talrijke uitvoeringen van de Volkswagen Amarok, Caddy, Crafter en Transporter die aan de meest uiteenlopende wensen vanuit de markt voldoen.

Specialisering
“We tonen een veelheid aan passende transport-, mobiliteits- en vervoersoplossingen”, vervolgt Schot. “Ons aanbod is net zo divers als onze nationale en internationale klanten, die uit alle bedrijfstakken komen. Daarbij komen nog eens overheidsinstellingen, politie, brandweer en gemeenten, die een substantieel deel van onze klanten vormen. Specialisering is het toverwoord om aan de wensen van al deze klanten te voldoen.”

80 Volkswagen Bedrijfswagens
Hoe divers en uitgebreid het aanbod is, wordt duidelijk op de IAA in Hannover waar in Hal 12 Volkswagen Bedrijfswagens een oppervlakte tot zijn beschikking heeft van niet minder dan 7.500 vierkante meter en maar liefst 50 bedrijfswagens toont, gerangschikt naar branche en doelgroep. Buiten, tegenover Hal 12, zijn nog eens 30 transport- en vervoersoplossingen te vinden. En uiteraard is het mogelijk in geselecteerde Volkswagen Bedrijfswagens een proefrit te maken.

Topprioriteit voor lage emissiewaarden
Een trend die zich tegenwoordig afspeelt op de bedrijfswagenmarkt en die ook zichtbaar is op de IAA in Hannover, is dat bedrijfswagens en pick-ups steeds lichter, efficiënter en zuiniger worden. Op de IAA toont Volkswagen Bedrijfswagens zijn voortrekkersrol door voor al zijn modellen innovaties te laten zien waarbij de focus ligt op krachtige, betrouwbare en spaarzame aandrijflijnen. Lage emissiewaarden hebben bij Volkswagen Bedrijfswagens absolute topprioriteit. Lichte bedrijfswagens die voorzien zijn van efficiënte BlueMotion Technologies of EcoFuel groengasaandrijving zijn een vast onderdeel van de bedrijfsvoering.

Terug naar nieuwsoverzicht