Volkswagen Caddy Maxi bereikbaarder dan ooit

16 april 2014 Volkswagen Caddy Maxi

Volkswagen Bedrijfswagens introduceert de Volkswagen Caddy Maxi met 55 kW/75 pk sterke dieselmotor. Met de introductie van deze nieuwe basisversie is het gamma van de Caddy Maxi nog uitgebreider dan hij al was, met een motoraanbod oplopend tot 125 kW. Deze nieuwe basisversie heeft een laag fabrieksverbruik van 5,6 liter per 100 kilometer (1 op 17,8) en een zeer aantrekkelijke aanschafprijs vanaf 14.995 euro exclusief btw. De zuinige Caddy Maxi heeft een riant laadvolume en is vanaf nu te bestellen bij De Waal Autogroep.

De nieuwe versie van de Caddy Maxi TDI is technisch identiek aan de reguliere Caddy die reeds met deze 1,6-liter dieselmotor leverbaar is. De beproefde TDI-krachtbron levert 55 kW/75 pk vermogen en 225 Nm trekkracht. Het gemiddelde verbruik van 5,6 l/100 km draagt voor een groot deel bij aan de lage operationele kosten van de gesloten bestelwagen. De CO2-uitstoot is vastgesteld op 147 g/km. Dankzij het spaarzame karakter van deze Caddy Maxi is met een volle brandstoftank van 60 liter een afstand van ruim 1.000 kilometer te overbruggen.

De gunstige verbruikscijfers van de nieuwe motorvariant veranderen niets aan het royale laadvolume van de Caddy Maxi. De bestelwagen met verlengde wielbasis (L2H1) biedt een laadinhoud van 4,2 kubieke meter. Het maximaal toelaatbaar gewicht bedraagt 2.175 kilogram, wat betekent dat de Caddy Maxi maximaal 730 kilo lading kan vervoeren. Het is een echt werkpaard, dat bovendien een geremd aanhangwagengewicht van 1.500 kilo mag trekken.

De opties en de uitvoeringen zijn hetzelfde als de bestaande Caddy Maxi met de 75 kW/102 pk sterke 1.6 TDI. Het model wordt standaard geleverd met achterdeuren in twee ongelijke delen en een 70 centimeter brede schuifdeur aan de rechterzijde, zodat deze uitstekend te beladen is met een vorkheftruck.

Terug naar nieuwsoverzicht