Het aftellen is begonnen: wereldpremière Volkswagen Arteon op Internationale Autosalon van Genève

27 februari 2017

Volkswagen introduceert de Arteon, een nieuwe avant-garde GT. De nieuwe vierdeurs fastback, die boven de Passat wordt gepositioneerd, wordt tijdens de Internationale Autosalon van Genève (9 – 19 maart) voor het eerst aan het publiek getoond.

Voor de designers en ontwikkelingsafdeling van Volkswagen was het combineren van een avant-garde design met een hoge mate aan veelzijdigheid de belangrijkste doelstelling voor de Arteon. Het resultaat is een uitzonderlijk ruim interieur met volop hoofd- en beenruimte voor alle inzittenden, wat indrukwekkend is voor een auto als deze. Tot de belangrijkste designkenmerken van de Arteon behoort het volledig nieuw ontworpen front waarin de LED-koplampen en dagrijverlichting via de verchroomde lamellen in de grille en motorkap naadloos in elkaar overvloeien. De opvallende schouderlijn is nog zo’n herkenbaar element van de Arteon.

Tevens fungeert de Arteon als toneel voor de introductie van diverse nieuwe technologieën, waaronder de nieuwste generatie rijassistentiesystemen. De Arteon biedt bovendien interessante voorzieningen die normaliter enkel zijn voorbehouden aan hogere segmenten. Deze unieke combinatie maakt de Arteon tot één van de aantrekkelijkste auto’s in zijn soort.

Nadere details over de marktintroductie van deze nieuwe Volkswagen worden in een later stadium bekendgemaakt.

Nieuwe Volkswagen Arteon

Terug naar nieuwsoverzicht