Autovakantie tips

7 juli 2017 Vakantietips auto

Gaat u met de auto op vakantie? Doe uw voordeel met onderstaande autovakantie tips.

Het is weer zomer en dat betekent dat de kans groot is dat u binnenkort van een welverdiende vakantie gaat genieten. Als u dit jaar met uw auto op vakantie gaat vindt u in dit bericht nuttige informatie om goed voorbereid op weg te gaan. Lees onderstaand de autovakantie tips.

Zwarte zaterdag

Elke zomer staan er in juli en augustus lange files richting vakantiebestemmingen in Europa. De topdrukte richting Frankrijk is dit jaar op 29 juli, 5 en 12 augustus. Ook in Duitsland verwacht men deze weekenden zeer drukke snelwegen.

Verplichte bagage

In het buitenland gelden vaak strenge eisen als het gaat om veiligheidsuitrusting. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidshesjes en een alcoholtest. De ANWB heeft een overzicht gemaakt van de veiligheidsverplichtingen in de Europese vakantielanden.

Bekijk het ANWB overzicht

Flitspaalsignalering

Het gebruik en bezit van apparatuur met flitspaalsignalering is in veel Europese landen verboden. Dit betekent dat deze optie uit uw navigatiesysteem verwijderd moet worden. Heeft u hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Vakantiecheck auto

Afwijkende omstandigheden zoals hoge temperaturen, zware bagage en grote afstanden zorgen ervoor dat uw auto extra zwaar wordt belast. Doe daarom de vakantiecheck bij De Waal Autogroep en laat uw auto op de meest essentiële punten controleren.

Maak direct een afspraak

Wij wensen u namens het gehele team een fijne vakantie en veilige kilometers.

Terug naar nieuwsoverzicht