De elektrische Volkswagen e-up!

17 januari 2014 Volkswagen E-up

Volkswagen introduceert de elektrische e-up! in Nederland met een uniek abonnement dat klanten volledig ontzorgt. Een Volkswagen e-up!, het onderhoud, de verzekering en een eigen laadpunt zijn allemaal inbegrepen in het maandbedrag van 495 euro. Inclusief is ook groene stroom voor 10.000 km, net als drie weken een vakantieauto. Rijders krijgen ook de beschikking over de Easy Sharing app, waarmee laadpunt-delen met andere e-up! rijders mogelijk wordt.

Het e-up abonnement is voor particulieren te bestellen via volkswagen.nl/e-up-abonnement. Easy geldt dus ook voor dit bestellen: met enkele clicks is de auto geconfigureerd.

Complete e-mobiliteit voor 495 euro per maand
Het e-up! abonnement loopt vier jaar en in het maandbedrag van 495 euro inclusief BTW (op basis van 10.000 km/jaar) is werkelijk alles inbegrepen. Uiteraard de Volkswagen e-up!, een praktische vierzitter met een actieradius die voor velen zal voldoen voor dagelijks woon-werkgebruik (EU-verbruik: 160 km; indicatie praktijk: 80 – 120 km). Maar ook aan verre autovakanties is gedacht. Voor drie weken per jaar staat een ruime Golf Variant klaar.

Inclusief 10.000 km gratis groene stroom
De e-up! wordt geleverd met een stroomtegoed Eneco HollandseWind® dat goed is voor 10.000 km elektrisch rijden. CO2-neutraal rijden is zo vanzelfsprekend. Eneco HollandseWind® is 100% groene stroom die gegarandeerd door Nederlandse windmolens is opgewekt. Het stroomtegoed kan bij het eigen laadpunt en via openbare laadpunten in Nederland worden opgebruikt.

Laadpunt-delen: Easy Sharing
De accu van de e-up! is te laden via een intelligente lader die gratis thuis wordt gemonteerd. Dit laadpunt geldt ook als ‘hotspot’: het kan worden aangemeld op de Easy Sharing-app en zo worden opengesteld voor andere e-up! abonnees. Daarmee ontstaat ook de mogelijkheid de laadpunten van deze andere abonnees te gebruiken. Het idee: op een slimme social manier iets doen aan het dreigende laadpaaltekort in Nederland.

Alles onder controle met voertuig-app
Een belangrijk bestanddeel van het abonnement is de speciale voertuig-app. Hiermee is op elk gewenst moment en op elke gewenste plaats te controleren wat de laadstatus van de accu van de e-up! is. Met deze app kan de e-up! voorafgaand aan een trip bovendien voorverwarmd of juist gekoeld worden – heel comfortabel.

Van alle gemakken voorzien
De standaarduitrusting van de e-up! is royaal te noemen met onder meer vier portieren, 15-inch lichtmetalen wielen, City Emergency Braking, automatische airco, elektrisch verwarmbare buitenspiegels, stoelen en voorruit, Radio RCD 210, navigatiesysteem, soundpakket met 6 luidsprekers en LED-dagrijverlichting. De e-up! wordt standaard geleverd met twee laadkabels (voor openbare laadpalen en netspanning) en heeft een CCS-aansluitpunt voor snelladen.

Terug naar nieuwsoverzicht