De Waal Druten en SmiLease sponsort topjudoka op weg naar de Olympische Spelen

8 januari 2016 Volkswagen UP! Olympische Spelen

De Waal Druten en SmiLease stellen de komende 3 jaar tegen een gereduceerd tarief een Volkswagen up! ter beschikking aan topjudoka Tessie Savelkouls. Hiermee sponsoren zij haar in de aanloop naar de Olympische Spelen 2016 in Rio.

Tessie Savelkouls is een 23 jarige topjudoka in de gewichtsklasse 78+. Ze studeert PABO en is geboren in Appeltern. Om tot de top te behoren traint zij elf keer in de week.  In Eindhoven, Nieuwegein en Oosterhout vinden haar trainingen plaats. Voorheen maakte zij al deze kilometers met het openbaar vervoer, wat veel tijd in beslag nam. Met de Volkswagen up! is dat niet meer nodig.

Op 1 november 2015 behaalde Savelkouls zilver op de Grand Slam van Abu Dhabi. Hierdoor heeft zij van Nederlands Olympisch Comité * Nederlandse Sport Federatie een status verkregen, waardoor zij in aanmerking komt voor verschillende faciliteiten vanuit de federatie.

In samenwerking met SmiLease heeft De Waal een passend aanbod kunnen doen en sponsoren zij Savelkouls in haar aanloop naar de Olympische Spelen 2016 in Rio. Om naar de Olympische Spelen te kunnen moet Savelkouls tot eind mei 2016 binnen de top 14 van de wereld blijven, op dit moment staat ze op positie 10. In de komende maanden staan er belangrijke wedstrijden op het programma, zoals de Grand Slam in Parijs en Düsseldorf. Met het sponsoren van topatleten, zoals topjudoka Tessie Savelkouls laten De Waal en SmiLease hun sportieve hart spreken.

Terug naar nieuwsoverzicht