Nieuwe Golf 8 bestverkochte auto in Europa, ID.3 op shortlist ‘Auto van het Jaar’

12 januari 2021 golf 8 bestverkocht

Volkswagen is het nieuwe jaar met positief nieuws uit de startblokken gekomen. De nieuwe Golf, die begin vorig jaar debuteerde, ontpopte zich in 2020 direct als de bestverkochte auto van Europa. Veel lof was er in Europees opzicht ook voor de nieuwe, elektrische ID.3 van Volkswagen, die zich schaart bij de laatste zeven kandidaten voor de Auto van het Jaar 2021-titel. In Nederland was de ID.3 eveneens erg populair, als bestverkochte EV van ons land.

Internationaal gaf Volkswagen afgelopen jaar meteen vol gas met de nieuwe Golf. In het debuutjaar van de Golf 8 waren alle belangrijke varianten van het model rond de herfst direct al beschikbaar en leverde Volkswagen zo’n 312.000 nieuwe Golfs af aan klanten, waarmee het model in zijn introductiejaar al de bestverkochte auto van Europa was. Voor wie nog geen Volkswagen Golf 8 heeft gekocht, maar er wel graag één wilt hebben. Er staan nog verschillende Volkswagens Golf 8 in onze voorraad.

Bekijk voorraad

ID.3 genomineerd voor Auto van het Jaar 2021

Ook de ID.3 – het eerste lid van Volkswagen’s nieuwe, volledig elektrische ID. Family – doet het uitstekend. In de jaarlijkse, Europese Auto van het Jaar-verkiezing is het model doorgedrongen tot de zeven finalisten die in aanmerking komen voor de titel Auto van het Jaar 2021. Van de oorspronkelijke 29 modellen die op de kandidatenlijst stonden, is een selectie van zeven genomineerden overgebleven. De bekendmaking van de Auto van het Jaar 2021 vindt plaats op 1 maart aanstaande.

De Waal Autogroep heeft nog verschillende Volkswagens ID.3 weten te registeren voor het einde van vorig jaar. Hierdoor beschikken ze nog vijf jaar lang van 8% bijtelling. Wilt u rijden in een nieuwe en volledig elektrische Volkswagen ID.3? Bekijk dan snel onze ID.3 Deals en vraag een proefrit of offerte aan.

Bekijk ID.3 Deals

Volkswagen is marktleider in Nederland

In Nederland is de ID.3 vorig jaar eveneens zeer positief door de consument ontvangen. Niet alleen was hij in 2020 de populairste EV van ons land, maar tevens het op één na bestverkochte model overall. Met 10.954 exemplaren in zijn debuutjaar nam de ID.3 bovendien een kwart van de totale Volkswagen-verkopen in 2020 voor zijn rekening. Volkswagen sloot het jaar 2020 af als marktleider in Nederland, met 44.670 verkochte auto’s, goed voor een marktaandeel van ruim 12,5 procent. Dus een op de acht verkochte personenauto’s in 2020 was een Volkswagen.

Terug naar nieuwsoverzicht