Nog slimmer op reis met de Volkswagen Tiguan

1 juni 2015 Volkswagen Tiguan

De vernieuwde Volkswagen Tiguan is een nog prettigere reisgenoot. De dieselmotoren voor de avontuurlijke SUV zijn krachtiger én zuiniger. Tevens is hij standaard uitgerust met een state of art infotainmentsysteem. Ook online-functies komen hiermee onder handbereik. De vernieuwde Tiguan is direct bestelbaar vanaf 32.190 euro*.

De 2.0 TDI-dieselmotoren voor de Tiguan winnen aan kracht. Er zijn nu versies met respectievelijk 110 kW/150 pk en 135 kW/184 pk. Ondanks de vermogenstoename is het officieel vastgestelde verbruik en daarmee de CO2-uitstoot van beide motoren gedaald. De Tiguan blijft ook leverbaar met de bekende 1.4 TSI-benzinemotor met 92 kW/125pk en 110 kW/150 pk. Alle motoren voldoen aan de strenge Euro 6-uitlaatgasnorm.

Koppeling met Apple Carplay
De vernieuwde Tiguan is leverbaar met de nieuwste generatie infotainmentsystemen. Het radio-navigatiesysteem Discover Media is standaard, inclusief de mobiele online diensten ‘Guide & Inform’. De Tiguan is hiermee ook standaard geschikt voor Apple Carplay, MirrorLink en Android Auto. Media Control is eveneens nieuw voor de Tiguan. Deze app maakt het mogelijk om het infotainmentsysteem via een smartphone of tablet te bedienen. Op deze manier kunnen passagiers bijvoorbeeld een reisdoel opgeven of een radiostation kiezen.

Wat goed is blijft
De Tiguan is en blijft een veelzijdige alleskunner. Binnen compacte afmetingen biedt hij volop ruimte. Hij is er ook met vierwielaandrijving en afhankelijk van de uitvoering mag hij tot 2.500 kilo trekken. Ook de hoge zit is een belangrijk pluspunt.

Tijdelijk tot 1.500 euro inruilpremie
De Tiguan is er vanaf 32.190 euro*. Tijdelijk is de aanschaf van een vernieuwde Tiguan nog aantrekkelijker dankzij een inruilpremie van 1.000 euro op de Comfort & Design Edition en de Sport & Style. Voor de R-Line Edition bedraagt de inruilpremie zelfs 1.500 euro.

* In dit bericht vermelde prijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief BPM/BTW, exclusief afleverkosten. Lees de algemene verkoopinformatie op www.volkswagen.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht