Radio zonder reclame: Volkswagens nu met DAB+

10 januari 2014 Volkswagen Radio luisteren zonder reclame

Vrijwel alle Volkswagens zijn per direct leverbaar met DAB+ (Digital Audio Broadcasting), ofwel digitale radio-ontvangst. Naast een perfecte, storingsvrije geluidskwaliteit biedt DAB+ extra zenders en de mogelijkheid om extra informatie te ontvangen. Ook kunnen reclameboodschappen worden ‘weggefilterd’.

Doordat het DAB+ signaal storingsvrij digitaal binnenkomt, is de geluidskwaliteit vergelijkbaar met die van CD. Via DAB zijn meer dan 50 stations te beluisteren, veel meer dan via de FM-band. Handmatig zenders zoeken en ‘bijregelen’ is niet nodig. Het digitale signaal biedt daarnaast extra informatie, zoals (file)nieuws en sportuitslagen. Reclames zijn weg te filteren.

Unieke extra zenders
Alle publieke zenders zenden uit via DAB+ (Radio 1, 2, 4, 5 en 6 en 3FM), net als de themakanalen FunX, Radio Top 2000, 24 Nieuws en de commerciële zenders 538, Radio NL, Arrow Classic Rock, BNR, Classic FM, Q-music, Slam FM en vele andere. De dekking in Nederland bedraagt momenteel circa 70%. Alleen in noord-Nederland, Zeeland en het uiterste zuiden is er nog geen DAB-dekking. In het buitenland is er een breed aanbod DAB-zenders.

Voor alle Volkswagens
DAB+ is er als fabrieksoptie vanaf de up! Ook de Polo, Golf (inclusief Variant en Cabrio), Tiguan, Touareg, Touran, Sharan, Passat en Phaeton zijn af-fabriek leverbaar met DAB+. Bij alle modellen is een origineel radio- of navigatiesysteem een basisvoorwaarde. De meerprijs voor DAB+ varieert van 186 euro op de up! tot 249 euro op de Touran.

Voor muziekliefhebbers: DynAudio en Fender 
DAB+ vormt een fraaie aanvulling op de topgeluidssystemen die Volkswagen biedt. Zo zijn voor de audiofanaat de up! en Beetle verkrijgbaar met een sound system van Fender. In de meeste overige modellen levert Volkswagen high end systemen van het Deense topmerk DynAudio.

Achterafinbouw
Ook voor bestaande auto’s zijn er DAB+ mogelijkheden. Zo is er een uitbreidingsset voor originele Volkswagen radio- en navigatiesystemen voor 299 euro, inclusief montage en BTW.  Prijzen inclusief inbouw en antenne zijn op te vragen bij De Waal Autogroep.

Terug naar nieuwsoverzicht