Skister Roosmieke Heijdemann 3e bij Internationale slalomwedstrijd in Vratna

2 februari 2015 Roosmieke Ricky 2015 Reuzenslalom

Bij de Internationale Fis-junior wedstrijden in Vratna heeft Roosmieke Heijdemann op de reuzenslalom een knappe derde plaats behaald. Ook bij de slalom wist ze met een vijfde plaats het podium te halen. Bij de wedstrijden in het Tsjechische Ricky kwam ze op de slalom met val tot een 24e plaats en haalde de skister op de reuzenslalom een mooie 12e plaats.

Wereld jeugdkampioenschappen
In de kerstperiode wist de Geldermalsense skister zich te plaatsen voor de wedstrijden. De startbewijzen voor diverse wedstrijden in het buitenland werden in het Oostenrijkse Dienten verdeeld. In haar categorie streden zo’n 15 dames voor de startbewijzen op de Wereld jeugdkampioenschappen in Topolino. Echter door de slechte weersomstandigheden kon er weinig getraind worden en vielen ook nagenoeg alle geplande wedstrijden uit. De 3 kidscupwedstrijden konden echter wel doorgang vinden. Bij de eerste wedstrijddag streden de Dames op de reuzenslalom 2 maal tegen elkaar en wist Roosmieke ook tweemaal het podium te halen met een derde en tweede plaats. De dag erna was de slalom het strijdtoneel en wederom wist Heijdemann met 2 mooie runs wederom het podium te halen en kreeg ze de zilveren mediale omgehangen. Ondanks haar knappe prestaties werd ze uiteindelijk niet geselecteerd voor de Wereld jeugdkampioenschappen.

Door naar Ricky (Tsjechië)
Na de teleurstelling verwerkt te hebben toog Roosmieke met 12 andere Nederlandse skiërs naar Oostenrijk voor enkele dagen training voorafgaand aan 2 Fis-wedstrijden. Na een moeizame reis was in Ricky (Tsjechië) de eerste wedstrijd van deze reis. Na een goede training en de 14e plaats geloot te hebben in de hoogste startgroep mocht de Geldermalsense starten. Echter de race verliep niet zoals ze wilde want na 10 poortjes te hebben geskied kwam de 13 jarige ten val. Na opstaan, teruglopen en de race vervolgen wist ze na nog een grove fout de finish te bereiken. Dat het een moeilijke slalom was bleek wel aan het tiental uitvallers na de eerste manche. Als 31e en als laatste mocht de Nederlandse skister naar beneden in de tweede run. Dat was duidelijk een beter optreden. Met een snelle, solide race eindigde Heijdemann toch nog op een 24 plaats.

En op naar Slovenië
Daarna vertrok de groep naar Vratna in Slovenië, voor wederom een slalom en reuzenslalom wedstrijd. Ondanks een slechte trainingsdag was er veel vertrouwen. Startend vanuit de tweede startgroep wist ze met een vijfde plaats zich naar de top te skiën. “Het ging vet”; aldus de skister die met haar 5e positie de tweede run als 25e naar beneden mocht. Hierbij wist ze haar vijfde plaats te verdedigen. Daarvoor kreeg ze een diploma, bokaal en behaalde Roosmieke ook behoorlijk wat Fispunten. De tweede dag stond de reuzenslalom op het programma en met startnummer 4 had de Nederlandse skister een fraaie loting. Met een 7e tussentijd van de 40 deelneemsters wist ze zich uiteindelijk naar een knappe derde plaats in de eindrangschikking te skiën. Een mooi resultaat waar ook haar trainers en begeleiders erg tevreden mee waren.

Over 10 dagen maakt de skister zich al weer op voor de volgende wedstrijden in Zagreb waar ze eveneens zal uitkomen op de slalom en reuzenslalom. Voorafgaand wordt er eerst getraind in Oostenrijk en daarna wordt de reis vervolgd naar Zagreb. Na de wedstrijden keert Roosmieke terug naar Oostenrijk waar getraind gaat worden voor de Nederlandse kampioenschappen slalom en reuzenslalom die plaatsvinden in Maria Alm op 26 en 27 februari.

Terug naar nieuwsoverzicht