Sportieve mijlpaal: 200.000e R-model van Volkswagen

9 juli 2018

Volkswagen heeft recent het 200.000e R-model afgeleverd: een Golf R met Performance Pack en Akrapovič uitlaatsysteem, bestemd voor een Britse klant. Volkswagen R, de sportieve tak van Volkswagen die zich focust op extra prestaties, kracht en emotie, is opgericht in 2002.

Volkswagen R is in 2002 voortgekomen uit Volkswagen Individual. Met 350 werknemers is het een relatief klein bedrijfsonderdeel. Desondanks produceerde Volkswagen R in 15 jaar tijd maar liefst 200.000 auto’s. Het eerste model was de Golf 4 R32 uit 2002. De letter ‘R’, van Racing, benadrukt tot op de dag van vandaag de nauwe band met de autosport.

Een sportieve range

In de modellen van Volkswagen R kunnen klanten de passie voor autosport beleven in een auto die geschikt is voor dagelijks gebruik. Na de Golf R32 uit 2002 bracht Volkswagen R nog meer ultrasportieve modellen op de markt, zoals de R-versies van de Golf 5 en 6, de Passat R36, de Touareg R50, de Scirocco R, de Golf R Cabriolet en Golf R Variant.

Volkswagen R vandaag-de-dag

De huidige Golf R is er als hatchback en als extra ruime Variant. Beide uitvoeringen beschikken over een direct ingespoten 2.0 liter turbobenzinemotor en 4MOTION vierwielaandrijving. Specifieke stylingdetails als de dubbele uitlaatuiteinden aan weerszijden, grote lichtmetalen velgen, R-bumpers en sidekirts wijzen op het krachtige karakter. De Golf R is leverbaar vanaf € 59.050*.

R-Line: sportiviteit voor veel Volkswagens

Veel Volkswagen-modellen, waaronder de Polo, Golf, Passat, Arteon en Tiguan, zijn er ook in R-Line uitvoering. Daarmee krijgen ze een sportieve upgrade; ze springen direct in het oog met hun extra dynamische styling met fraaie lichtmetalen velgen en de R-Line bodykit. Ook het interieur is uitgesproken sportief met onder andere sportstoelen en een sportstuur.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie www.dewaalautogroep.nl/volkswagen/algemene-verkoopinformatie/

Terug naar nieuwsoverzicht