Topscore Euro NCAP voor Volkswagen T-Cross

22 mei 2019

Het kan niet beter: de T-Cross heeft vijf Euro NCAP-sterren gescoord. De compacte SUV van Volkswagen haalde topscores in alle veiligheidscategorieën van de strenge test.

Euro NCAP (New Car Assessment Programme) bootst tijdens uitgebreide tests de meest voorkomende ongevalsscenario’s na. De compacte SUV van Volkswagen haalde een score van 97 procent in de categorie “Bescherming van volwassen inzittenden”. Die topscore is het bewijs dat compacte SUV’s dezelfde bescherming kunnen bieden als grotere auto’s. Nog maar weinig andere auto’s hebben deze score überhaupt eerder gehaald.

De hoge score van 86 procent op veiligheid voor kinderen onderstreept hoe perfect de T-Cross voor gezinnen is. De actieve rijhulpsystemen van de T-Cross scoorden een beoordeling van 80 procent, veel hoger dan het gemiddelde in dit segment. De combinatie van alle individuele beoordelingen resulteert in de hoogst haalbare eindscore van vijf sterren.

Innovatieve rijhulpsystemen

Een belangrijke reden voor de topscores van de T-Cross is het grote aanbod van rijhulpsystemen. Samen met de uitstekende crasheigenschappen en de voorbeeldige bescherming van inzittenden, verminderen deze systemen het risico op een aanrijding en verhogen ze het comfort.

Elke T-Cross beschikt standaard over onder meer Lane Assist, Front Assist inclusief noodremsysteem voor stadsverkeer, Side Assist met dodehoeksensor en uitparkeerassistent, Hill Start Assist en Pre-Crash, het proactieve beveiligingssysteem voor inzittenden. Dit innovatieve systeem sluit automatisch de ramen, spant de veiligheidsgordels aan en bouwt de remdruk op als er een ongeval dreigt.

Maatstaf

Euro NCAP is al 20 jaar de maatstaf voor de veiligheid van nieuwe auto’s. De testprocedure is de afgelopen jaren steeds strenger geworden en omvat een groot aantal realistische botsscenario’s en tests van rijhulpsystemen. Alle details over de testprocedure zijn openbaar beschikbaar op www.euroncap.com.

De Volkswagen T-Cross is in Nederland leverbaar vanaf € 22.620*. Meer informatie over de T-Cross? Klik dan hier.

Terug naar nieuwsoverzicht