Vernieuwde Touareg: Krachtpatser wordt zuiniger en gaat online

17 april 2014 Volkswagen Touareg

Volkswagen toont op de autotentoonstelling van Peking de vernieuwde Touareg met een nog strakker en gestroomlijnder design. Samen met vele technische verfijningen draagt dat bij aan verbruiksdalingen tot 6%. Ook nieuw zijn de uitgebreide ‘online mobile services’. De Touareg, bekend om zijn grote standaard trekvermogen, komt in oktober op de markt.

De Touareg krijgt een krachtiger uitstraling. Vóór vallen de grote bi-xenon koplampen op; deze zijn standaard op alle modellen. Ook altijd aan boord: post-collision braking dat ‘doorschieten’ na een aanrijding voorkomt en zo het risico op vervolgschades beperkt.
Aan de achterzijde springt de nieuwe diffuser in het oog. Ook technisch is de SUV verder verfijnd. ‘Coasting’ is nu standaard op alle versies. Deze techniek uit de Touareg Hybrid koppelt de motor los van de transmissie bij gas loslaten. Dit vermindert wrijving en dus het verbruik.

Touareg gaat online
De vernieuwde Touareg biedt volop online-mogelijkheden zoals het zoeken naar POI’s (Points Of Interest) via Google, navigatieweergave via Google Earth/Street View en razendsnelle én actuele online verkeersinfo. Na de introductie van de Touareg wordt het aantal online diensten verder uitgebreid. En er zijn meer nieuwe mogelijkheden in het infotainmentsysteem. Zo geeft Area View de Touareg ‘ogen rondom’.

Zuiniger dan voorheen
Elke Touareg (ook de Hybrid) heeft een trekvermogen tot 3,5 ton. In Nederland is de vierwielaangedreven SUV er met keus uit twee Euro 6-V6 TDI-motoren met start/stop: 150 kW/204 pk en 190 kW/258 pk. De eerste verbruikt officieel 6,6 l/100 km en heeft een CO2-uitstoot van 174 g/km (voorheen: 7,0 l/ en 184 g CO2). De versie met 190 kW komt op 6,8 l/100 km en 178 gram CO2/km (was: 7,2 l/189 g). De verbruiksdaling komt door de betere stroomlijn, banden met lage rolweerstand en minder interne wrijving van de standaard achttraps automaat. De Touareg Hybrid met V6 TSI en elektromotor (systeemvermogen: 279 kW/380 pk) is ook weer leverbaar. Zijn gemiddelde komt op 8,2 l/100 km (CO2: 193 g/km) – topwaardes  in dit segment. Bij voldoende vraag overweegt Volkswagen ook de levering van de Touareg met V8 TDI-diesel.

Terug naar nieuwsoverzicht