Volkswagen Tiguan

15 september 2020

Vernieuwde Volkswagen Tiguan nu te bestellen

Volkswagen maakt vandaag de prijzen van de eerste uitvoeringen van de vernieuwde Tiguan bekend. De populairste SUV van Europa heeft nieuwe looks en nog meer high-tech features. Hij is daarnaast voorzien van vernieuwde aandrijflijnen en is standaard rijker uitgerust dan ooit te voren. De vernieuwde Tiguan is nu te bestellen met een vanafprijs van € 36.390*.

De vernieuwde Tiguan, die vanaf medio oktober in de Nederlandse showrooms staat, is direct te herkennen aan zijn compleet nieuw ontworpen voorzijde, de verhoogde motorkap en de opgefriste achterzijde. Ook van binnen heeft de Tiguan een update ondergaan, met onder meer een touch & slide Climatronic, een nieuw stuurwiel en een infotainmentsystemen van de nieuwste generatie. Daarbij zet de Tiguan de volgende stap op het gebied van digitalisering en connectiviteit. We Connect geeft toegang tot een scala aan praktische online diensten en handige We-apps. Zo geeft de We Connect-app onder meer inzicht in de parkeerpositie en kilometerstand. De nieuwste assistentiesystemen, waaronder Travel Assist en Predictive Cruise Control, dragen bij aan nog meer veiligheid en comfort. En tenslotte heeft iedere vernieuwde Tiguan vanaf nu standaard 4 jaar garantie.

5 uitvoeringen, completer dan ooit

De vernieuwde Tiguan valt ook op door zijn omvangrijke standaarduitrusting. Hij is verkrijgbaar in vijf verschillende uitvoeringen en is completer uitgerust dan ooit. De Life beschikt al over LED-verlichting met Light Assist, 17 inch ‘Montana’ lichtmetalen velgen, 3-zone Climatronic, comfortstoelen en sfeerverlichting. Ook standaard: DAB+ radio, parkeersensoren voor en achter, het radio en multimediasysteem ‘Ready to Discover’ met 8 inch touchscreen, Streaming & Internet en We Connect. Met het oog op de veiligheid zijn ook de adaptieve cruise control (ACC), Front Assist en City Emergency Braking inbegrepen.

De Tiguan Elegance staat voor nog meer luxe, met onder meer LED-Matrix verlichting, de Digital Cockpit Pro, top-comfortstoelen, verlichte instaplijsten, sfeerverlichting (30 kleuren), keyless acces, een elektrisch bediende achterklep met sensorgestuurde opening, een achteruitrijcamera en Park Assist. Hij staat standaard op 18 inch ‘Frankfurt’ lichtmetaal en de achterlichten zijn uitgevoerd in donkerrood.De Tiguan R-Line straalt dynamiek uit met zijn R-Line ex- en interieurpakket, 19 inch lichtmetalen velgen ‘Valencia’, verlichte R-line instaplijsten, een multifunctioneel sportstuur en pedalen in edelstaal. Daarnaast beschikt hij over alle features van de Life en voegt hij LED ‘Plus’-koplampen, Sport-comfortstoelen, een zwarte dakhemel, chromen raamlijsten en een multifunctioneel sportstuurwiel toe.

Voor zakelijke rijders

Speciaal voor de zakelijke rijders is de vernieuwde Tiguan per direct ook te bestellen als luxe Business of extra luxe én sportieve R-Line Business+. die hun rijke meeruitrusting bieden tegen zeer aantrekkelijke prijzen en een zo laag mogelijke bijtelling.

De Life Business biedt boven de Life onder meer het Executive pakket met ‘Discover Media’ navigatie, “Hey Volkswagen”-spraakbediening, verkeerstekenherkenning en een diefstalalarm. Ook standaard: de Digital Cockpit Pro, een elektrisch bedienbare achterklep met sensorgestuurde opening, keyless access en elektrisch inklapbare buitenspiegels. Hij onderscheidt zich van buiten met de chromen dakreling en raamlijsten.

De R-Line Business+ biedt dezelfde meeruitrusting als de R-Line en voegt daar onder meer het Executive pakket met ‘Discover Media’ navigatie, “Hey Volkswagen”-spraakbediening, verkeerstekenherkenning en een diefstalalarm aan toe. Ook standaard: de Digital Cockpit Pro, een elektrisch bedienbare achterklep met sensorgestuurde opening, keyless access en elektrisch inklapbare buitenspiegels. Daarnaast onderscheidt deze uitvoering zich nog met IQ. Light (LED Matrix koplampen), in donkerrood uitgevoerd LED-achterlichten en Dynamic Steering.

Leverbaar vanaf oktober

Bij de marktintroductie in oktober is de vernieuwde Volkswagen Tiguan er met een keuze uit vier aandrijflijnen. De 1.5 TSI met 96 kW/130 pk in combinatie met handgeschakelde zesversnellingsbak is voorbehouden aan de Tiguan Life en is leverbaar vanaf € 36.390*. De 1.5 TSI met 110 kW/150 pk is beschikbaar voor alle uitvoeringen en leverbaar vanaf € 38.190. In combinatie met DSG-automaat is hij er vanaf €40.690* Daarnaast is ook de Tiguan 2.0 TDI (100 kW/150 pk) DSG beschikbaar op alle uitvoeringen,. Hij is er als Life vanaf €49.630*. Tenslotte is de Tiguan 2.0 TDI (100 kW/150 pk) DSG 4MOTION er vanaf € 58.600* (Elegance).

Plug-in hybride ‘eHybrid’ bestelbaar in najaar 2020

Later dit jaar maakt Volkswagen de prijzen en specificaties bekend van de overige varianten van de vernieuwde Tiguan, waaronder de 180kW/245pk sterke plug-in hybride (eHybrid) met een elektrische actieradius van 50 km** (WLTP).

Het complete overzicht van alle uitvoeringen en prijzen van de Tiguan is hier beschikbaar. De vernieuwde Tiguan is per direct ook te configureren.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. 

**) Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.