Volkswagen Golf R-Line

2 juli 2020

Volkswagen breidt Golf-gamma uit met sportieve R-Line-uitvoering

De sportiviteit van R-Line spreekt tot de verbeelding, zeker bij Golf-rijders. Het enthousiasme is zelfs zo groot, dat Volkswagen nu heeft besloten om de Golf R-Line als zelfstandig model in het gamma op te nemen. De nieuwe Golf 8 R-Line heeft herkenbare, sportieve looks en is er met een keuze uit benzine- (ook mild hybrid) en dieselmotoren. Hij is leverbaar vanaf € 33.715*.

In de nieuwe R-Line-uitvoering maakt de Golf zijn sportieve inslag zichtbaar met een met 15 mm verlaagd sportonderstel in combinatie met 17 inch lichtmetalen velgen ‘Valencia’, R-line-bumpers, een speciale grille en natuurlijk R-Line-emblemen. Ook de extra donker getinte ruiten achter dragen net als de LED-koplampen en -achterlichten bij aan het sportieve voorkomen.

Omringd door sportiviteit

Ook van binnen is de sfeer uitgesproken sportief. Standaard zijn bijvoorbeeld R-Line topsportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, het R-Line touch sportstuur, de Digital Cockpit pro, een zwarte dakhemel en afwerkingsaccenten in ‘Carbon Grey’. De zitplaatsen zijn bekleed met de speciale R-Line-combinatie van ‘Sardegna’ en ‘Art Velours’ stof.

Luxe en connectiviteit

De Golf R-Line brengt sportiviteit samen met luxe. Zo is hij standaard uitgevoerd met het multimediasysteem Navigatie Discover Pro met 10 inch kleurentouchscreen, digitale radio-ontvangst, spraakbediening (voice control), drie jaar toegang tot de online diensten van We Connect plus, App connect (draadloze smartphone integratie) en een draadloze oplaadmogelijkheid voor smartphones. Ook een licht- en regensensor, automatisch dimmende binnenspiegel, sfeerverlichting (30 kleuren), automatische airconditioning en het geavanceerde assistentiesysteem Travel Assist (Adaptieve cruise control en Lane Assist) zijn altijd inbegrepen.

R-Line-range: benzine, mild-hybrid en diesel

De nieuwe Golf R-Line is er om te beginnen met de 96 kW/130 pk sterke 1.5 TSI benzinemotor. Deze uitvoering met handgeschakelde zesversnellingsbak staat in de prijslijst voor € 33.715*. De Golf R-Line 1.5 eTSI (110 kW/150 pk), die standaard is uitgerust met mild-hybridtechnologie en de automatische zeventraps DSG-transmissie, is er vanaf € 38.812*. De Golf R-Line 2.0 TDI (110 kW/150 pk) met zeventraps DSG is te bestellen vanaf € 42.440*. De levering van de nieuwe Golf R-Line-modellen start in augustus.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.