Volkswagen T-Cross standaard met ‘Pedestrian Monitoring’

22 oktober 2018 Volkswagen T-Cross

De nieuwe Volkswagen T-Cross is de eerste compacte SUV die standaard City Emergency Braking System met Pedestrian Monitoring krijgt. Mede dankzij deze en tal van andere geavanceerde rijassistenten wordt de T-Cross, die volgende week zijn wereldpremière beleeft, één van de veiligste auto’s in deze klasse.

De Volkswagen T-Cross – die in het voorjaar van 2019 op de markt komt – voltooit het SUV-aanbod van Volkswagen aan de onderkant van het programma, dus onder de T-Roc. De compacte SUV presteert uitstekend in botsproeven en heeft een groot aantal elektronische rijassistenten aan boord.

De T-Cross is standaard uitgerust met Lane Assist, Front Assist, City Emergency Braking System én Pedestrian Monitoring. Daarbovenop wordt deze compacte SUV leverbaar met een Blind Spot Sensor (waarschuwt voor voertuigen in de dode hoek), Adaptive Cruise Control (gebruikt radar om automatisch te remmen en accelereren) en de proactieve inzittendenbescherming (sluit de ramen en het panoramadak, spant de gordels aan en verhoogt de remdruk bij een dreigende aanrijding).

De onthulling van de Volkswagen T-Cross is op 25 oktober live te volgen op de Volkswagen Newsroom.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Terug naar nieuwsoverzicht