Wat is Apple CarPlay?

24 augustus 2020 VW Apple Carplay

Het mediascherm van je Volkswagen om de apps van je iPhone mee te bedienen? Dat kan met Apple CarPlay. Wanneer jouw Volkswagen is uitgerust met deze handige feature, kun je gemakkelijk op Spotify je favoriete nummer opzoeken, je volgende afspraak bekijken in je agenda en WhatsApp berichten laten voorlezen. Zo houd jij je ogen op de weg én voorkom je die hoge boete voor het vasthouden van je mobiele telefoon.

Je stapt in en je iPhone koppelt zich automatisch met je Volkswagen. Met Volkswagen WeConnect hoef je je telefoon er niet meer bij te pakken tijdens het rijden. Wel zo veilig. Je bedient je favoriete apps voor muziek, telefonie, navigatie, enzovoorts, via het grote touchscreen van je auto. De looks zijn zelfs hetzelfde als op je iPhone!

Alleen als het veilig kan

Niet alle apps van je mobiele telefoon worden op je scherm weergegeven. De Apple ontwikkelaars van CarPlay hebben het wel zo ingericht, dat je alleen die app kunt gebruiken die samengaan met autorijden. Netflix & Drive zit er dus, gelukkig maar, niet in.

Welke apps met Apple CarPlay?

Je kunt de verschillende soorten apps die je kunt bedienen met Apple CarPlay het beste indelen in categorieën:

 • Apples eigen apps
  > Denk bijvoorbeeld aan je agenda, telefoon, Siri, kaarten, enzovoorts
 • Muziek
  > Apple Music, Spotify, Weezer, Podcasts, RadioNED, TuneIn
 • Navigatie
  > Flitsmeister, Google Maps, Waze, ParkMobile
 • Berichten
  > WhatsApp, berichten
 • Audioboeken
  > Audiobooks, Audible

Vanaf welke iPhone werkt Apple CarPlay?

Om Apple CarPlay te kunnen gebruiken op je iPhone, heb je minimaal een iPhone 5 nodig. Vóór deze generatie werkt het niet. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat misschien niet alle functies te zijn gebruiken wanneer je een wat ouder model hebt.

Apple CarPlay draadloos of met USB-kabel

Met de nieuwste generatie van de infotainmentsystemen van Volkswagen kun je Apple CarPlay draadloos gebruiken. Deze koppeling is sinds deze nieuwe generatie mogelijk via bluetooth. Heeft je Volkswagen niet deze generatie? Dan koppel je jouw iPhone eenvoudig met een USB-kabel aan je infotainmentsysteem en dan werkt alles even vlekkeloos en gemakkelijk.

Wil je weten of jij Apple CarPlay draadloos of met een USB-kabel kunt gebruiken? We informeren je graag. Klik hier.

Heeft mijn auto Apple CarPlay?

Niet iedere Volkswagen is standaard uitgerust met WeConnect. Vanaf 2015 zijn alle Volkswagens leverbaar met Apple CarPlay, met uitzondering van de Volkswagen up! Je Volkswagen moet uitgerust zijn met de optie App Connect/ We Connect om Apple CarPlay te kunnen gebruiken. Wanneer je geen mediascherm hebt in je auto, heb je in ieder geval géén App Connect/ We Connect. Op dit scherm bedien je namelijk de apps van iPhone.

Wanneer je op je mediascherm kiest voor “Phone”, staat daar de optie We Connect bij. Hiermee kun je jouw iPhone koppelen aan jouw Volkswagen.

Kom je er niet helemaal uit? We helpen je! Klik op de button.

Help mij

Apple CarPlay achteraf inbouwen

Heeft jouw Volkswagen geen mogelijkheid tot Apple CarPlay? In veel gevallen kunnen we het achteraf inbouwen voor je.

Wij kunnen binnen 5 minuten voor je uitzoeken of we in jouw Volkswagen Apple CarPlay kunnen inbouwen. En dan laten we je natuurlijk gelijk weten wat dat kost.

Ik heb interesse

Is er een alternatief voor Android?

Voor Android bestaat er AndroidAuto. Helaas is deze applicatie in Nederland nog niet vrijgegeven. Op dit moment heb je daar dus nog niks aan. Maar wanneer deze wel wordt vrijgegeven, kun je hem gelijk gebruiken in jouw auto met WeConnect. Zo goed voorbereid is Volkswagen wel.

Terug naar nieuwsoverzicht